Datum: 30/03/2013 20:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: King Power at Den Dreef
OH Leuven wint overtuigend van Waasland-Beveren
Conrad Grayson
| 0 reacties
OH Leuven wint overtuigend van Waasland-Beveren
Foto: © SC

OH Leuven start met een positieve noot aan play-off II na een thuiszege tegen een zwak Waasland-Beveren, dat blijkbaar nog veel werk voor de boeg heeft.

De eerste tien minuten was er een steriel overwicht van OH Leuven. Het was vooral aftasten door beide clubs. Waasland-Beveren nam na een kwartier het heft in handen, zonder echt gevaarlijk te zijn. Sonck kreeg een vrije trap, maar schoot over het doel.

Het spel ging op en neer met een goede kans voor bezoeker Rowell, wiens bal op de paal belandde. Tien minuten later krijgt OH Leuven-aanvaller Cerigioni de bal in zijn voeten na wat geharrewar in de Beverse verdediging. Hij trapte de bal door een bos van benen hard binnen in de verste hoek.

Na het doelpunt namen de bezoekers het spel in handen, maar zonder veel succes. Waasland-Beveren kwam niet verder dan enkele schuchtere pogingen en hun spel bestond vooral uit onzuivere passes. OH Leuven speculeerde duidelijk op de tegenaanval. Toch was de beste kans nog voor de Leuvenaars na een voorzet van Sawaneh, maar Cerigioni kopte over.

Overtuigend Leuven

Na de rust probeerde Waasland-Beveren tevergeefs de achterstand weg te werken, maar geraakte gaandeweg het spoor bijster. Dit resulteerde in een prachtige voorzet van Geraerts op Chuka door het centrum van de verdediging. Chuka verschalkte zijn directe verdediger aan de rand van de grote rechthoek en schoot de bal laag binnen.

Na de tweede goal viel de ene kans na de andere voor OH Leuven, maar het wist niet meer te scoren. Waasland-Beveren daarentegen bleef slordig combineren en creëerde geen kansen.

In het laatste kwartier van de wedstrijd kon Joren Dehond, bij een uitrap van Logan Bailly, profiteren van een interceptiefout van een Waasland-Beveren-verdediger. Hij kwam daardoor alleen voor doel en knalde overhoeks binnen. Een wissel in stijl voor Dehond.

Spannend slotkwartier

OH Leuven-speler Weuts pakte in de laatste tien minuten rood na een tweede keer geel. Met een man meer kreeg Waasland-Beveren nog twee goede kansen, maar Sonck wist telkens Bailly niet te verschalken. Toch maakte De Smet er nog 3-1 van in de eerste minuut van de blessuretijd. Badash, die net ingevallen was, maakte er nog bijna 3-2 van in de tweede minuut van de blessuretijd.

OH Leuven was overduidelijk de betere ploeg en wist daardoor de eerste zege van play-off II binnen te halen, terwijl Waasland-Beveren nog werk voor de boeg heeft.

Opstellingen

OH Leuven OH Leuven

  Speler G Beoordeel
Bailly Logan A A 90' -
Robson Severino da Silva     90' -
Weuts Koen     90' -
Buysens Ludovic A 90' -
Vanaudenaerde Günther 90' -
Geraerts Karel A A 90' -
Ngolok Evariste 90' -
Cerigioni Alessandro ⚽ ⚽ 45' -
Ibou Sawaneh 90' -
Ogbu (Chuka) Derick ⚽ ⚽ 85' -
Yagan Ben 70' -
  Bank G Beoordeel
Lenaerts Yves -  
Bastiaens Wout -  
Van Goethem Kenneth -  
Azevedo Thomas -  
Ruytinx Bjorn   45' -
Dehond Joren ⚽ ⚽ 20' -
Karuru Ovidy 5'  

SK Beveren SK Beveren

  Speler G Beoordeel
Coosemans Colin 90' -
Shish Gal A 90' -
D'Ulivo Cédric 90' -
Ivens Jonas 90' -
Blondelle Siebe   90' -
Belhocine Karim   90' -
Sibum Bas 84' -
Rowell Jonathan 78' -
Remacle Jordan 90' -
Sonck Wesley 90' -
De Smet Stijn ⚽ ⚽   90' -
  Bank G Beoordeel
Clepkens Michael -  
Doumbia Kassim -  
Cruz Daniel -  
Cavens Jurgen -  
Alves Da Silva Augusto 12' -
Badash Barak 6'  
Plut Vito -  
Herbeleef OH Leuven - SK Beveren

Vooraf