Interview Voorzitter Lommel: "Jeugd kansen blijven geven"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 4 reacties
Voorzitter Lommel: "Jeugd kansen blijven geven"
Foto: © SC

Lommel United stelde afgelopen week een nieuwe trainer voor. Stijn Vreven tekende een contract voor één seizoen. Philip Haagdoren zet een stap terug en wordt zijn assistent. "Dat was ook de wens van Philip" vertelt Frans Luyckx aan Voetbalkrant.

“Vreven kan spelers enorm motiveren”

“Wij geloven absoluut in de trainerscapaciteiten van Stijn Vreven. Hij is iemand die spelers enorm kan motiveren en in combinatie met Haagdoren willen volgend seizoen opnieuw vooruitgang boeken”, is de Lommel-voorzitter van mening.

Luyckx benadrukt ook dat Haagdoren zelf het liefst een stap terug wou zetten. “Hij heeft hier prachtig werk geleverd als speler én als coach. Hij behoort ondertussen tot het meubilair van de club en zag zichzelf eerder in de rol van assistent-coach.”

“Jeugd kansen blijven geven”

Wat dit seizoen vooral opviel bij Lommel United, is dat de club altijd zijn jonge spelers kansen heeft gegeven. “Dat was bewust”, vertelt de voorzitter ons. “Wij zijn financieel niet bij machte om ‘grote’ spelers binnen te halen en daarom geven we kansen aan jonge jongens uit de regio en de eigen jeugd”, verklaart Luyckx.

“We hebben de jongste kern van tweede klasse en ik ben heel fier op wat deze jongens dit seizoen hebben verwezenlijkt. We hebben mooie resultaten neergezet en hopen deze groep bij elkaar te houden.”

”Vanaken beste speler tweede klasse”

Lommel United verloor deze week wel al één van zijn jonge uitblinkers. Hans Vanaken verruilt volgend seizoen de tweede klasse voor Sporting Lokeren. De voorzitter vindt de transfer van zijn smaakmaker jammer, maar wil de carrière van een beloftevolle voetballer niet belemmeren.

“Hij was de beste speler van tweede nationale. Als club moet je meewerken aan de toekomst van zo een jonge kerel. Begrijp me niet verkeerd, natuurlijk hadden wij hem liever gehouden. Maar langs de andere kant willen wij Vanaken zijn carrière niet belemmeren”, vertelt de voorzitter aan Voetbalkrant.

“Samenwerking met Genk verloopt prachtig”

Tot slot besprak Luyckx ook nog de samenwerking met Racing Genk. “De samenwerking met Genk verloopt prachtig. Het is een win-winsituatie voor beide teams. Hun spelers verbeteren zich bij ons, en voor ons betekenen ze een meerwaarde.

Ik hoop dat Genk ook volgend jaar nog spelers bij ons stalt, want wij willen de gehuurde spelers graag houden. Het is voor die jongens ook altijd leuker om voor een tweedeklasser te spelen, dan voor het beloftenteam van een eersteklasser”, besluit de Lommel-voorzitter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)

Nieuwste reacties