Rapide Lebbeke krijgt een opdoffer in Geraardsbergen

Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide Lebbeke krijgt een opdoffer in Geraardsbergen
Foto: © SC

Het venijn in deze kansarme wedstrijd zat voor de bezoekers in de staart. Tot enkele minuten voor affluiten had Rapide de zege in handen maar slikte 2 doelpunten in 2 minuten en Geraardsbergen wist met zijn vreugde geen blijf.

De thuisploeg koos voor een snelle start en zorgde ook voor het eerste gevaar. Vincent Deleenheer bediende Matthias Hinderdael en Dieter Malfait had een beenveeg nodig (7’). Rapide reageerde met een schot van Kenneth De Saedelaere dat voorlangs ging (14’). Toen Deleenheer de buitenspelval omzeilde trok hij alleen af op Malfait. De bezoekende portier dwong de thuisspits ver uit te wijken en weg was de kans (21’). De bezoekers namen stilaan overwicht en bij een voorzet van Soufiane Zahriou verkeek Michel Wittenberg zich op de bal. Yannick Van Impe strafte het foutje ongenadig af (29’). Rapide ging door op zijn elan maar een loeier van Jeff De Visscher miste de goede richting (34’). Geraardsbergen had niet de kracht om terug te slaan en de bezoekers wandelden naar de pauze.

Ook na de koffie was het armoede troef. Geraardsbergen miste creativiteit en Rapide vergat het tempo op te drijven. Pas tegen het slot kwam er terug animo. Maxime Cools kreeg echter het leder niet onder controle na hoekschop (82’). Malfait pareerde een vlam van Lennert Machtelinckx en Vincent Deleenheer poeierde de rebound in het dak van het doel (85’). De bezoekende organisatie viel als een kaartenhuisje ineen en toen Brecht Merckaert door het hart van de verdediging spurtte was Malfait kansloos (87’).

Volgende zaterdag is Rapide gastheer voor RC Wetteren-Kwatrecht en zondag trekt Geraardsbergen naar Merelbeke.

SV Geraardsbergen: Wittenberg, Vanslembrouck, Van Gijseghem, De Wannemaeker, De Nauw (70’ Machtelinckx), Hinderdael, Vanderbeck (29’ Vleminckx), Fleurinck, Deleenheer, Cools (89’ Praet), Merckaert.

Rapide Lebbeke: Malfait, De Ridder, Rusabana, J. De Visscher, Wauters, Zahriou, De Saedelaere, Cooreman, P. De Pauw, Van Impe, De Winne.

Doelpunten:29’ Van Impe 0-1, 85’ Deleenheer 1-1, 87’ Merckaert 2-1

Kaarten: geen

Scheidsrechter: Gino Heirbaut

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties