Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Luminus Arena
Club pareert kritiek met overwinning
Fabian Morren

Club Brugge heeft zich herpakt na de thuisnederlaag tegen Zulte Waregem. Blauw-zwart - voor de gelegenheid in het geel - won bij Racing Genk, dat stilaan de titelambities mag opbergen?

Fabian Morren in Genk

Garrido wa niet echt tevreden over Eidur Gudjohnsen in de vorige wedstrijd. Hij liet de IJslander dan ook op de bank. Kofi Adu kwam zowaar in het team. Het Brugse middenveld bestond daardoor uit Adu-Vadis-Jörgensen. Vazquez begon net als tegen Zulte Waregem op de bank. Bij Genk speelde Monrose opnieuw in de plaats van de geblesseerde Benji De Ceulaer.

Club brak uit wanneer het kon. Vooral bij balverlies van Genk. Geen probleem, want foute passes en balverlies was zowat het handelmerk van Genk in de eerste helft. Dat had in de vierde minuut al de 0-1 moeten opleveren, maar Bacca treuzelde te lang en Tshimanga kon redding brengen. Het begon allemaal bij een slechte pass van Kumordzi. Die speelde overigens een héél matige wedstrijd en werd tijdens de rust vervangen. Genk had zelf ook een prima kans via Jelle Vossen. De aanvaller trapte echter nipt voorlangs.

Dan was Brugge efficiënter. Blauw-zwart kon dan ook optimaal profiteren van de fouten bij Genk. Monrose treuzelde te lang en leed bijgevolg balverlies. Uiteindelijk ontstond er een mooie één-twee tussen Jörgensen en Bacca. De Colombiaanse aanvaller werkte vervolgens prachtig af, in de rechterbovenhoek. Genk zocht naar oplossingen, maar vond die niet echt. Monrose leed veel te veel balverlies en was - zoals zo vaak - te persoonlijk. Club slikte in de eerste helft overigens veel gele kaarten.

Bacca
Genk begon snedig aan de tweede helft. Dat leverde meteen twee kansen op. Eerst kon Buffel net niet bij een indraaiende vrije trap van Gorius. Wat later was er een prima mogelijkheid voor Plet - de Nederlander was Kumordzi komen vervangen. Plet deed echter niets met de voorzet van Vossen. Geen beterschap bij Monrose in de tweede helft trouwens. Die bleef de foute keuzes opstapelen, tot grote ergenis van het thuispubliek. Dan is Barda écht wel beter. De Isräliër mocht pas dik twintig minuten voor tijd invallen.

Club kwam er nog maar zelden uit in die tweede helft. In de eerte helft lukte dat veel beter. Al ging een kopbal van Simaeys wel bijna in eigen doel. De Genkse verdediger verspeelde wat later ook nog eens knullig zijn bal aan Bacca. De Colombiaan vergat het af te straffen, Köteles pakte. Bacca liet het echt na om de klus te klaren. Zo knalde hij nog tegen de lat en vond de topschutter nóg een keer Köteles op zijn weg.

Rode De Bock
We moeten het ook hebben over Laurens De Bock. Die pakte al zijn derde rode kaart dit seizoen bij Club. De laatste tien minuten moest Club dus nog met tien verder. Het werd nog een belegering voor het Brugse doel, maar toch was weer de beste kans voor de bezoekers. Bacca vond andermaal Köteles op zijn weg. Dan maar Gudjohnsen. De IJslander viel in en besliste op aangeven van Odjidja de wedstrijd.

Club doet weer mee dankzij deze overwinning. Garrido herpakte zich goed met zijn team. Bij Genk is er werk aan de winkel. Na een 7 op 9 volgde een 0 op 6 en plots moeten de Limburgers ook weer naar onder kijken in de strijd om Europees voetbal. De bekerfinale (en een rechtstreeks ticket voor de Europa League, red.) zal érg belangrijk worden voor de ploeg van Mario Been.