ohlOH Leuven
chaCharleroi
Datum: 27/04/2013 20:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: King Power at Den Dreef
OH Leuven en Charleroi delen de punten
Conrad Grayson
| 0 reacties
OH Leuven en Charleroi delen de punten
Foto: © SC

OH Leuven kwam na een teleurstellende wedstrijd in eigen huis niet verder dan een doelpuntenloos gelijkspel tegen Sporting Charleroi. Beide ploegen moeten KV Mechelen naast zich dulden op de leiderspositie.

De beginfase aan Den Dreef toonde een gesloten spel zonder uitschieters. Charleroi begon het best aan de wedstrijd en had het meeste balbezit. De bezoekers konden één keer komen dreigen met een schot van Tormena Ederson uit de tweede lijn en een vrije trap van Onur Kaya. OH Leuven daarentegen had moeite om de bal in eigen rangen te houden en kwam in het eerste kwartier twee keer gevaarlijk opzetten via een snelle counter.

Naarmate de wedstrijd vorderde, nam de thuisploeg het heft in handen. Toch bleef het balverlies zich opstapelen, tot ergernis van de supporters in de tribunes. Ook bij Charleroi was het niveau beneden alle peil.

Een teleurstellende eerste helft langs beide kanten

Na een half uur was de wedstrijd nog steeds niet opengebroken. OH Leuven-aanvaller Sawaneh Ibou creëerde tot dan toe de beste kans van de wedstrijd, na een individuele actie op de linkerflank. De bezoekers hun spel was te moeilijk met veel lange slechte passes. Het goed combinerende Charleroi van enkele weken geleden was ver zoek.

In de 35ste minuut kreeg Alessandro Cerigioni de bal mee in de loop. Hij kapte één verdediger uit en passte de bal naar Chuka. Die had de 1-0 aan de voet, maar raakte de bal niet goed en besloot enkele meters naast.

Beide clubs gingen rusten met een billijk gelijkspel, na een wanvertoning met weinig tot geen kansen.

Hoger tempo en meer gretigheid in de tweede helft

In de 50ste minuut moest Chuka geblesseerd het veld verlaten. De aanvaller zat ook niet goed in de wedstrijd en werd vervangen door publiekslieveling Bjorn Ruytinx. De nieuwe aanvaller zorgde meteen voor gevaar en wist nog geen drie minuten later al een strafschop te versieren. “Eviva el toro”, zongen de talrijke Leuvense supporters. Jammer genoeg voor de thuisploeg wist Ibou de strafschop niet te benutten en bleef het 0-0.

Ook Charleroi-speler Guillaume François wist zich in de 58ste minuut door te zetten in de grote rechthoek. Zijn afgeweken trap op doel werd nog net in hoekschop geduwd door OH Leuven-doelman Logan Bailly.

Het tempo in de tweede helft lag duidelijk veel hoger. Het spel begon eindelijk goed op en neer te gaan en beide ploegen kregen enkele kansen. Toch ontbrak het in de laatste pass vaak aan precisie en bleef een voorsprong desondanks uit.

Opwinding in tweede helft niet van lange duur

Naast de strafschop voor Ibou en de goede doelpoging van François, konden we niet echt spreken over grote doelkansen. Daarnaast leek het tempo na een half uur in de tweede helft weer even te zijn gaan liggen.

Ook in de slotfase gebeurde er niet veel meer. Beide ploegen kwamen niet verder dan enkele schuchtere pogingen. Charleroi was niet ontevreden met het punt. De groepswinnaar zal volgende week pas bekendgemaakt worden in de laatste wedstrijd van de terugronde.

Opstellingen

OH Leuven OH Leuven

  Speler G Beoordeel
Bailly Logan 90' -
Vanaudenaerde Günther   90' -
Robson Severino da Silva 90' -
Mikulic Tomislaw 90' -
Weuts Koen 45' -
Van Goethem Kenneth 79' -
Gislason Stefan 90' -
Ngolok Evariste 90' -
Cerigioni Alessandro 90' -
Ibou Sawaneh 90' -
Ogbu (Chuka) Derick 51' -
  Bank G Beoordeel
Lenaerts Yves -  
Bastiaens Wout -  
Buysens Ludovic -  
Brogno Loris -  
Verbist Christopher -  
Thompson Kenny 45' -
Ruytinx Bjorn 39' -
Azevedo Thomas 11' -
Yagan Ben -  

Charleroi Charleroi

  Speler G Beoordeel
Sifakis Michail 90' -
Satli Mourad 90' -
Martos Francisco Javier   90' -
Dessoleil Dorian 90' -
N'Ganga Francis   90' -
Diandy Cristophe 90' -
Tormena Ederson 74' -
Kaya Onur 90' -
François Guillaume   67' -
Rossini Giuseppe 90' -
Pollet David 90' -
  Bank G Beoordeel
Mandanda Parfait -  
Lazitch Gregory -  
Dzinic Elvedin -  
Fabris Samuel -  
Kumedor Abraham -  
Houdret Kenneth 23' -
Thiaré Jamal 16' -
Badibanga Ziguy -  
Herbeleef OH Leuven - Charleroi