Datum: 27/04/2013 20:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Jules Ottenstadion
Mboyo doet het weer voor AA Gent
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Mboyo doet het weer voor AA Gent
Foto: © SC

AA Gent staat een stapje dichter bij een finaleplaats in play-off II. De Buffalo's wonnen in eigen huis van KV Kortrijk met 1-0. Het was alweer Mboyo die de Buffalo's over de streep trok.

Cédric De Volder in Gent

KAA Gent speelde vanavond de mogelijk laatste thuiswedstrijd in het Jules Ottenstadion. Zo’n vaart zal het echter waarschijnlijk niet lopen. Bij winst tegen KV Kortrijk waren de Buffalo’s – onder voorbehoud – zeker van een plaats in de finale van play-off II. Ervin Zukanovic, voor de jaarwisseling nog een speler van KVK, nam zijn plaats centraal achterin opnieuw in. Voor Hervé Kagé was er, in tegenstelling tot de wedstrijd tegen Lierse, een plaatsje gereserveerd op de bank.

KV Kortrijk heeft in deze play-off II nog weinig te winnen of te verliezen. Hein Vanhaezebrouck koos echter het zekere voor het onzeker en liet Brecht Dejaegere aan de wedstrijd beginnen. Zijn naam stond deze keer wel op het wedstrijdblad ingevuld.

Het waren de West-Vlamingen die in het eerste kwartier het laken naar zich toetrokken. Het Kortrijkzaanse balbezit resulteerde echter niet in doelrijpe kansen. Het was daarentegen de thuisploeg die op het kwartier de neus aan het venster stak. Rémi Maréval schilderde het leer op het hoofd van Yaya Soumahoro. Laatstgenoemde knikte echter nipt naast de kooi van Darren Keet.

Paal in de weg

Het startschot voor Gent was nu gegeven. Ilombe Mboyo werd enig mooi door de bezoekende defensie geloodst. Het schot van de Rode Duivel werd door Keet in hoekschop verwerkt. Een bedrijvige Soumahoro bleef een gesel voor de West-Vlaamse defensie. Zijn voorzetten werden echter niet benut door het aanvallende compartiment.

Op slag van rust kreeg de thuisploeg dé kans om op voorsprong te klimmen. Mboyo besloot oog in oog met Keet echter op de paal. Rusten met 0-0. Gent verdiende echter een voorsprong.

De Buffalo’s ruilden tijdens de rust de koffie voor een sterkere variant. Een bedrijvig Gent ging meteen op zoek naar de openingstreffer. Verder dan enkele afstandsschoten van onder anderen Renato Neto en David Hubert kwam de thuisploeg echter niet. Kortrijk daarentegen interesseerde zich meer in het lam leggen van het spel. Hein Vanhaezebrouck gaf zijn troepen tijdens de rust wellicht mee dat een brilscore in de Arteveldestad  een mooi resultaat is.

Petit Pelé

AA Gent daarentegen ging nadrukkelijk op zoek naar die belangrijke treffer. De thuisploeg wilde koste wat kost de punten thuis houden. Mboyo zette Keet aan het werk. Laatstgenoemde zweefde het leer echter uit de winkelhaak. Ogenblikken later was de Zuid-Afrikaan net op tijd om een nieuwe poging over de lat te tikken.

De Gentenaren verdienden echt wel een treffer. Opnieuw was het Mboyo die het Ottenstadion in vuur en vlam zette. Een kwartier voor affluiten hield de aanvoerder drie Kortrijkzaanse verdedigers aan de praat. Met een heerlijke krulbal prikte de Rode Duivel zijn achttiende van het seizoen tegen de touwen, 1-0. Opnieuw een levensbelangrijke treffer van Mboyo!

Met de overwinning zet Gent een belangrijke stap richting het zo begeerde Europees ticket. Als de Geschillencommissie eind volgende week beslist dat Kortrijk geen punten verliest door de administratieve fout rond de invalbeurt van Dejaegere, zijn de Buffalo’s zeker van groepswinst. Maar om het met de woorden van Gent-trainer Victor Fernandez te duiden: “Wij willen wedstrijden winnen op het veld, niet in de rechtbank.”

Opstellingen

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Boeckx Frank 90' -
Cendrós Pablo 90' -
Arzo César   90' -
Zukanovic Ervin   90' -
Maréval Rémi 90' -
Neto Renato 90' -
Hubert David   90' -
López Jorge 87' -
Soumahoro Yaya 78' -
Brüls Christian 63' -
Mboyo Ilombé 90' -
  Bank G Beoordeel
Padt Sergio -  
Nahayo Valery -  
Rafinha Rafael Scapini -  
Van der Bruggen Hannes A 27' -
Kage Hervé 12' -
Lepoint Christophe 3'  
Coulibaly Elimane -  

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Keet Darren 90' -
Capon Brecht   80' -
Reynaud Romain 90' -
Mitrovic Stefan 90' -
Wijns David 78' -
Pavlovic Nebojsa   90' -
De Mets Gertjan   90' -
Carevic Mario 82' -
Ulens Baptiste 90' -
Dejaegere Brecht 90' -
Chavarria Pablo 90' -
  Bank G Beoordeel
Pillot Rémy -  
Tambe Alassane -  
Mahau Gregory -  
Ragolle Dylan -  
N'Diaye Ismaïla 12' -
Martin Baptiste 10' -
Dupuis Kévin 8'  
Herbeleef KAA Gent - KV Kortrijk

Vooraf