Interview Van der Elst: "Bayern München heeft gewoonweg alles"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 7 reacties
Van der Elst: "Bayern München heeft gewoonweg alles"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bayern München en Borussia Dortmund spelen op 25 mei de finale van de Champions League. Een volledig Duits gekleurde finale op Engelse bodem, want de finale vindt plaats in het legendarische Wembley. Voetbalkrant.com blikte al eens vooruit met analist Franky Van der Elst.

Door Timothy Collard

Terechte finale

“Het is absoluut een terechte finale. Het voetbal van Bayern München is al een heel jaar schitterend, zij brengen alles wat aan het moderne voetbal beantwoordt”, begint Van der Elst. Ook Dortmund staat meer dan terecht in de finale volgens de analist. “Ze speelden in ‘de groep des doods’ en eindigden eerste, voor Real, Ajax en City. Nadien gingen ze terecht door naar de eindstrijd van het tornooi.”

Voor de Engelse teams liep deze jaargang af op een sisser in de Champions League. Chelsea en Manchester City gingen er al uit in de groepsfase, terwijl Arsenal verloor van Bayern en United er uitging tegen Real Madrid. “Het is inderdaad pijnlijk voor de Engelsen, maar ze deden in de verste verte niet mee voor eindwinst. Enkel United maakte kans tegen Real, maar na die rode kaart van Nani gingen ook zij uit het tornooi.”

Bayern München etaleerde woensdagavond nogmaals zijn grote klasse en zadelde Barcelona op met een enorme kater. Over twee wedstrijden wonnen de Duitsers met 7-0, is dit de definitieve overname van de macht? “Je mag niet vergeten dat het de derde finale in vier jaar tijd is voor Bayern, dat is echt ongelofelijk. Het is zo een compleet team. Ze werken hard, er zit creativiteit in, ze hebben gewoon alles”, aldus Van der Elst.

Bayern dé te kloppen ploeg

Ook Dortmund kende een heel sterk seizoen in de Champions League. Die Borussen verloren amper één wedstrijd, op bezoek bij Real Madrid in hun halve finale. “Vorig seizoen gingen ze er nog verrassend vroeg uit. Dortmund nam die ervaring echter mee naar deze jaargang en dat leverde hen een plaatsje op in de finale. In de competitie moesten ze al vroeg de rol lossen en konden ze Bayern niet meer bijbenen, dat gaf hen de mogelijkheid om meer op de Champions League te focussen.”

Franky Van der Elst is ook blij met deze finale. “Ik zag beide teams meermaals aan het werk en het zijn twee terechte finalisten. Ze spelen attractief voetbal met veel beweging en mensen rond de zestien. Beide teams hebben sterke individuele spelers, maar Bayern lijkt me toch net iets sterker”, aldus de analist.

Bayern is volgens de gewezen Rode Duivel dé te kloppen ploeg in de finale. “Bayern München is net als vorig seizoen dé grote favoriet. Dat is gevaarlijk, zie maar wat hen vorig jaar is overkomen (Bayern verloor toen de finale van het kampioenenbal tegen Chelsea). Hoe dan ook heb je dit jaar het gevoel dat Bayern de finale gaat winnen”, besluit Van der Elst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties