Voorzitter Turnhout: "Voor het eerst geweend in stadion"

Fabian Morren
| 23 reacties
Voorzitter Turnhout: "Voor het eerst geweend in stadion"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Turnhout heeft zich gered. Onwaarschijnlijk, want kort na de winterstop was de situatie van de Kempense club uitzichtloos. De massale inbreng van de Egyptenaren werpt dus zijn vruchten af.

Voorzitter Marcel Hendrickx was na afloop zwaar geëmotioneerd. "Ik heb voor het eerst in een voetbalstadion geweend", geeft de preses toe in Het Nieuwsblad. "Enkele maanden terug vertrouwde Maged Samy me toe: dit KV Turnhout speelt volgend seizoen in tweede klasse."

"We sloten zelfs een weddenschap af. Gisteren ben ik duizend euro rijker geworden", vervolgt Hendrickx. "Maar ik had liever gehad dat Maged gewonnen had. Hij moet mij dat geld niet geven. Ik stel voor dat hij het aan de club schenkt of in de jeugdwerking investeert."

Tweede klasse had gekund. Turnhout had uitzicht op de periodetitel, maar met tien tegen elf maakte Geel-Meerhout een 1-2-achterstand in de slotfase nog goed. "Nu moeten we aan twee ploegen bouwen: de A-ploeg en de beloften. Ik reken er op dat enkele Egyptische spelers willen blijven. Het hangt af van de financiële mogelijkheden en van Maged. Deze week starten die gesprekken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties