Eindfase klimmen en dalen in Oost-Vlaanderen

Gentil Dossche
| 0 reacties
Eindfase klimmen en dalen in Oost-Vlaanderen
Foto: © SC

Na het verlies van Sparta Petegem in de eindronde van 4de klasse op Tamines werd een grote tip van de sluier opgelicht in onze provincie. Op 2 stijgers na is het hele plaatje gekend rond de vragen van wie komt en wie gaat.

1ste provinciale:Stijgers: Sint-Gillis-Waas + de eindrondewinnaar. Finalisten RC Wetteren-Kwatrecht en FC Merelbeke schakelden resp. Lovendegem en Melsele uit en ontmoeten elkaar in een heen- en terugwedstrijd op 15 en 19 mei.

Dalers: SV Voorde verloor de barragematch tegen Zelzate en vervoegt Kemzeke, SK Lebbeke, Bambrugge, Geraardsbergen en Opstal naar 2de provinciale.

2de provinciale: Stijgers: Ursel, Ninove en Lochristi + de winnaar van de eindronde. KVV Ardennen is op zondag 19 mei gastheer voor Kwik Eine. De winnaar van dit duel stijgt naar 1ste provinciale.

Dalers: Na het verlies in de barrage tegen Lebeke-Aalst ging Zingem ook onderuit tegen Moerbeke en Ardennen en vergezelt Bellem, Zeveren, Nevele, Nazareth, Oudenhove, Kerksken, VSV Gent, Sint-Pauwels en Sp. Waasmunster naar 3de provinciale.

3de provinciale: Stijgers: Mariakerke, Heusden, Machelen, Bonanza en Klinge krijgen het gezelschap van Azalea, Nederename en Zaffelare, die in de eindronde het langste overeind bleven.

Dalers: Uit de 5 ploegen die in de competitie op de 14de plaats eindigden wist enkel Hansbeke zich te redden zodat Astene, Hamme-Zogge, Tenstar Melle en Grotenberge volgend seizoen in 4de provinciale uitkomen, net zoals eerder al het lot was van Middelburg, Sint-Laureins, Herdersem, Haaltert, Olsene, Petegem, Aaigem, Neigem, Eksaarde en Rupelmonde.

4de provinciale: Stijgers: Na de al gekende stijgers Maria-Aalter, HT Zwijnaarde, Moerbeke, Massemen en Tielrodemaken Michelbeke, YB Beveren, Doggen, Poesele, Lotenhulle en Wit-Zwart 93 eveneens de overstap naar 3de provinciale. Ook KV Sint-Gillis gaat mee als beste verliezer in de eindfase door een fusie van Gijzenzele en Oosterzele.

Ergens een foutje gezien of heb je een bemerking, contacteer mij via gentil@telenet.be of op 0499-767.499

18de Wisselbeker Top Sport Lebbeke - de winnaars

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties