Competitie: WK Kwalificatie (Europa)
Speeldag: Speeldag 8
Groep F: Portugal doet goede zaak tegen Rusland
Frank Deckers

Portugal heeft een goede zaak gedaan in groep F. De Portugezen sprongen dankzij de winst van plaats 3 naar de eerste plek. Hélder Postiga was de held van de avond.

Portugal kwam al vroeg in de wedstrijd op voorspong. Na een kleine tien minuten gaf Miguel Veloso een perfecte voorzet af, Hélder Postiga moest de bal alleen maar simpel binnentikken. Cristiano Ronaldo kreeg ook nog een grote kans, maar hij schoot recht tegen Postiga op.

Rusland nam het heft in handen en de gelijkmaker viel ook bijna. Rui Patricio stond echter zeer goed te verdedigen en verijdelde de 1-1. De tweede helft begon goed voor de Portugezen. Ronaldo kreeg opnieuw enkele grote kansen, maar de bal wou er niet in.

In de slotfase werd een Russische goal nog terecht afgekeurd wegens buitenspel. Nani kon de tweede goal van de avond maken, maar hij was net zoals Ronaldo niet goed bij schot.

Azerbeidzjan - Luxemburg

Azerbeidzjan en Luxemburg speelden 1-1 gelijk in hun WK-kwalificatiewedstrijd. De thuisploeg kwam op voorsprong dankzij een doelpunt van Abishov. Niet veel later kon Luxemburg de bordjes terug gelijk hangen dankzij een doelpunt van Stefano Bensi. Beide teams zijn al uitgeteld voor een ticket naar Brazilië.