"Wil tonen dat ik basisstek waard ben"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
"Wil tonen dat ik basisstek waard ben"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Chelsea haalde met Mark Schwarzer een doublure voor Peter Cech. Toch wil de Australische doelman de concurrentie aangaan. "Ik ben goed genoeg om voor Chelsea te spelen."

José Mourinho koos aanvankelijk voor een terugkeer van Thibaut  Courtois. De Rode Duivel had echter geen trek in een jaartje niksen en verlengde zijn huurcontract bij Atlético Madrid. Inmiddels arriveerde de 40-jarige Mark Schwarzer op Stamford Brigde. Voor alle duidelijkheid: Cech is de nummer één van Mourinho, punt.

Maar daar denkt de 103-voudig Australisch international anders over. “Ik wist op voorhand dat Chelsea over uitstekende doelmannen beschikt”, aldus Schwarzer op de FIFA-website. “Maar ik wil me in de kijker spelen en tonen dat ik een basisplaats waard ben. Bovendien wil ik in Brazilië het Australische doel verdedigen.”

Aan ervaring zal het de doelman alvast niet ontbreken. Het ex-sluitstuk van onder andere Middlesbrough en Fulham behoort tot het selectie kransje spelers met meer dan vijfhonderd wedstrijden in de Premier League op de teller. Vooral zijn passage bij buur Fulham kan op Stamford Bridge voor problemen zorgen.

“Er zal altijd rivaliteit zijn tussen Chelsea en Fulham”, besluit de doelman. “Maar ik had een goede band met de fans en hoop dat ze begrijpen dat ik naar mijn carrière moet kijken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties