Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Bosuil
Antwerp pakt de volle buit
Timothy Collard

Antwerp heeft geen misstap begaan op de eerste speeldag in tweede klasse. De titelfavoriet bij uitstek nam na de rust afstand van Eendracht Aalst.

Antwerp ging furieus van start en kwam meteen tot enkele kansen. Voor de rust was er echter één grote spelbreker: het doelhout. Eerst vond Güvenc de lat op zijn weg en daarna kopte Bakkenes op de dwarsligger. Het was echter uitstel van executie voor Aalst, dat via Glouftsis en Martin kon dreigen voor de pauze.

Superturk Güvenc breekt de ban

Na de rust was de eerste grote kans voor de Ajuinen. Antwerp-doelman Sengier moest alles uit de kast halen, maar kon redding brengen op een goeie vrije trap. Even later was het dan toch prijs voor de Great Old: Superturk Güvenc opende de score. Bakkenes tekende even later voor de 2-0 met een raket en daarna kwam Antwerp nooit meer in de problemen.

De oudste club van ons land heeft zich dus niet laten verrassen door Aalst en sluit de eerste match van het seizoen, voor maar liefst 11.500 supporters, af met een overwinning.