Eendracht Zele
virVirton
Datum: 18/08/2013 16:00
Competitie: Beker van België
Speeldag: Ronde 4
Stadion: Gemeentelijk sportstadion Ter Elst
Vierdeklasser Zele wipt Virton
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Vierdeklasser Zele wipt Virton
Foto: © SC

In de Beker van België viel gisteren het groot aantal verrassingen op. In Zele won de plaatselijke vierdeklasser na strafschoppen tegen Virton, dat in tweede nationale uitkomt. De doelman was de held.

Zele begon goed georganiseerd aan het duel. Virton speelde het eerste halfuur aan een verschroeiend tempo, maar slaagde er niet in om kansen te creëren. De thuisploeg kwam zelfs enkele keren gevaarlijk opzetten. Virton trapte vlak voor rust nog een penalty op de lat.

Na de rust duwde Zele door. Een vrije trap van De Witte belandde op de dwarsligger en Di Gregorio ranselde een gemaakt doelpunt van Vits uit de kruising. In de slotfase scoorde Virton dan toch. Cornet draaide een vrije trap perfect in de kruising en Virton leek de zege op zak te hebben, zeker na het tweede geel voor Nathan Dhaemers.

De ingevallen Lars Kint scoorde in de slotminuut echter de gelijkmaker. In de verlengingen kregen beide ploegen twee grote kansen. De trap van dichtbij van de Zeelse invaller Hakizimana werd door Di Gregorio met een superreflex uit doel gehouden. Ook doelman De Brouwer ging goed plat. In de slotminuut redde Di Gregorio nog een schuiver van Sam De Munter.

In de strafschoppen kon Zele de 4 strafschoppen benutten, maar ontpopte thuisgoalie De Brouwer zich tot held door 2 elfmeters te stoppen en zelf de beslissende penalty om te zetten.

Beker van België