Speeldag: Vierde voorronde (Terug)
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Sterk gewijzigd Standard knalt in eerste helft voorbij Minsk
Manuel Gonzalez

Standard, waar opnieuw stevig geroteerd werd, werkte zich in de eerste helft voorbij FC Minsk. De Rouches zorgen zo voor een drie op drie voor de Belgische ploegen in de Europa League.

Sander De Graeve in Luik

Er werd opnieuw hevig geroteerd bij Standard. In vergelijking met de match op Bergen kwamen maar liefst acht nieuwe namen aan de aftrap. De enigen die bleven staan waren Kawashima, Opare en Mujangi Bia. De jonge De Sart kreeg een basisplaats ondanks zijn rode kaart tegen Bergen.

Standard begon, zoals het tegenwoordig gewend is, als een wervelwind aan de partij. Na amper 6 minuten stonden de Wit-Russen al 2-0 in het krijt. Specialist Mpoku nagelde een vrije trap in de kruising en De Camargo kon na een knappe assist van Mujangi Bia de doelman verslaan.

Dolle beginminuten

De bezoekers leken aanvankelijk amper onder de indruk. Twee minuten na die treffer van Mujangi Bia lukten de mannen uit Minsk reeds de aansluitingstreffer via Kibuk. Hij knalde een corner die bleef hangen loeihard tegen de netten. Na die hoopgevende eerste minuten verzandde de partij wat en werd het een holderdebolder van jewelste.

Standard besloot iets over het half uur om opnieuw te voetballen en werd meteen gevaarlijk. Igor De Camargo bedankte Igor De Camargo voor zijn knappe assist door hem op weg te zetten naar de 3-1. De rechtsbuiten werkte erg beheerst af. Daarna kreeg vooral Standard nog wat kansen, maar met die stand gingen beide ploegen de rust in.

De Camargo nog een tijdje nachtmerries

Na de rust duurde het even eer de schwung opnieuw in de match kwam. Özturk wisselde intussen goeie met minder goeie momenten af. De ex-speler van Beerschot kwam dicht bij de 4-1, maar leed ook tweemaal balverlies op korte tijd. Kawashima moest het schot van Gorbushin uit zijn doel ranselen.

Igor De Camargo kwam vanavond tot scoren, maar hij zal zich nog lang afvragen waarom hij geen twee streepjes naast zijn naam zag na de partij. Hij werd uitstekend vrijgespeeld, kon de doelman al vloeren, maar zijn schotje werd nog door een verdediger uit het doel gehouden.

Rouches op recordkoers

Uiteindelijk kregen we een zoutloze tweede helft op het bord in een confrontatie die eigenlijk in de heenmatch al beslist was. Standard kwam met deze zege wel dichter bij het record. Tegen Kortrijk kan het de twaalfde wedstrijd op een rij winnen. Het publiek gaf de ploeg een staande ovatie om de partij af te sluiten.