Datum: 30/08/2013 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Supercup
Stadion: Eden Aréna
Bayern pakt Supercup na penaltymisser Lukaku
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Bayern pakt Supercup na penaltymisser Lukaku
Foto: © SC

Bayern München heeft vrijdagavond de Europese Supercup op zak gestoken na een geweldige wedstrijd. Eden Hazard leek man van de match te worden, maar Bayern sleepte er strafschoppen uit en daarin miste Romelu Lukaku de beslissende strafschop.

Torres schiet Chelsea al snel op voorsprong

Bayern nam het spel in handen vanaf het eerste fluitsignaal. De eerste kansjes waren voor de Duitsers, maar na acht minuten was het Fernando Torres die de score opende. Hazard speelde Schürrle aan en de Duitser leverde de perfecte voorzet af voor Torres, die het leer heerlijk in de rechterhoek plaatste.

Daarna was het al Bayern wat de klok sloeg. Onder aanvoer van een zeer bedrijvige Ribéry ging de Champions League-winnaar op zoek naar de gelijkmaker. De Fransman zelf was er het dichtst bij, maar Cech pakte uit met een broodnodige redding.

Ondanks dat Bayern rond de zestien van Chelsea kampeerde, liep het telkens fout bij de laatste pass of was het schot te flauw om Cech te verontrusten. Chelsea kwam er nog eens uit, maar Torres maakte de verkeerde keuze en ging voor eigen succes.

Uitblinker Ribéry maakt de gelijkmaker

Na de koffie was het meteen raak. Ribéry – wie anders – haalde uit vanop afstand en verschalkte Cech dit keer wel. Na het doelpunt leek Bayern door te gaan op zijn elan, maar Chelsea kwam wel het gevaarlijkst opzetten.

Wegglijden van Dante bezorgde Bayern ei zo na een koude douche. Schürrle bediende Oscar, maar die faalde in de afwerking. De Braziliaan was té nonchalant en een sterke Neuer hield Bayern recht. Daarna nog twee uitgelezen kansen voor Chelsea: eerst kopte Ivanovic op de lat en vervolgens moest Neuer opnieuw redding brengen op een harde kopbal van David Luiz.

Klasseflits Hazard

Ramires liep nog tegen zijn tweede gele kaart aan, maar geen van beide teams kon voor einde van de reguliere speeltijd het verschil maken. Verlengingen waren onafwendbaar en in die verlengingen stal een Belg de show. Eden Hazard kwam vanop links naar binnen en schakelde Lahm en Boateng uit. Vervolgens haalde onze landgenoot verwoestend uit: 1-2.

Chelsea kroop ver terug naar achter, de ingevallen Lukaku moest zelfs mee komen verdedigen. Bayern bleef aandringen en Cech hield de Engelsen tot tweemaal toe recht. Eerst stopte hij de kopbal van Mandzukic en amper een minuut later moest hij opnieuw alles uit de kast halen op de kopbal van Javi Martinez.

Late goal en penaltymisser Lukaku

Bayern bleef maar aandringen en de ene aanval volgde de andere razendsnel op. Shaqiri duwde de bal naast van in de kleine rechthoek en Cech moest daarna nog een perfect geplaatste vrije trap van Ribéry uit zijn kooi ranselen. De buit leek binnen voor Mourinho en de zijnen, maar Javi Martinez besliste er in de allerlaatste seconden anders over. De Spanjaard liet Cech wél kansloos en zo moesten strafschoppen een winnaar aanduiden.

In die strafschoppenreeks miste niemand zijn strafschop bij Bayern, maar Manuel Neuer stopte de vijfde penalty van Chelsea. Uitgerekend Romelu Lukaku trapte zwak in en zo pakt Daniël Van Buyten de Europese Supercup met Bayern München.

Herbeleef Bayern München - Chelsea

Vooraf

Champions League

 Supercup