Extra transferbudget voor Moyes

Caroline Tonnelier
| 15 reacties
Extra transferbudget voor Moyes
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na de slechte seizoenstart van Manchester United willen The Mancunians tijdens de komende transferperiode investeren om de ploeg te versterken. Het bestuur zou tot 60 miljoen euro vrijmaken voor inkomende transfers.

Na drie nederlagen in zes wedstrijden en de slechtste start in 24 jaar staat Manchester United op een teleurstellende twaalfde plaats in de Premier League. Het bestuur behoudt ondanks de tegenvallende resultaten het vertrouwen in coach Moyes en biedt de Schot deze winter een extra transferbudget aan tot 60 miljoen euro, zo meldt The Mirror.

Tijdens de voorbije transferperiode werd alleen Fellaini op de valreep naar Manchester gehaald en Moyes geeft aan dat er momenteel een gebrek aan kwaliteit is om op het hoogste niveau mee te strijden in de Champions League en in de Premier League. Een van de inkomende transfers waar The Mancunians werk willen van maken, is die van Athletic Bilbao-middenvelder Ander Herrera.

De Engelsen volgen de Spanjaard al enige tijd, maar waren deze zomer niet bereid om de opstapclausule van 37 miljoen euro te betalen. Na de zwakke start zouden ze Herrera echter kost wat kost naar Manchester te halen.

Ook Mangala?

Naast Herrera zou ook Mangala op het verlanglijstje van United staan. De ex-verdediger van Standard, die momenteel furore maakt bij Porto, heeft een opstapclausule van 45 miljoen euro in het contract staan. Bovendien toont ook stadsgenoot Manchester City interesse om de Franse international binnen te halen. Het is dan ook nog maar de vraag of het budget van 60 miljoen euro zal volstaan om de gewenste transfers te realiseren.

Moyes wil immers minstens twee of drie versterkingen en gaf zelfs aan vijf spelers van wereldklasse nodig te hebben om mee te kunnen strijden voor winst in de Champions League. Volgens de ex-coach van Everton loopt er in zijn team momenteel geen enkele speler van dat niveau rond. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties