Reactie Gillet: "Zlatan één van de grootste"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 21 reacties
Gillet: "Zlatan één van de grootste"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

RSC Anderlecht kampt met een kater na de zware 0-5-nederlaag tegen Paris Saint-Germain. Guillaume Gillet wilde achteraf geen stenen gooien, maar besefte dat het spelpeil ondermaats was. "We hebben niet bestaan."

Cédric De Volder in Anderlecht

De Belgische landskampioen wist zich gisteren geen raad met haar collega’s uit Frankrijk. Vooral Zlatan Ibrahimovic speelde zich in de kijker met vier rozen. Guillaume Gillet was ook na afloop van de partij onder de indruk van de Zweed. “We hebben het hier over één van de grootste spelers ter wereld, hé. Hij scoort vier doelpunten, maar knapt daarnaast nog een pak defensief werk op.”

Ibracadabra kreeg zelfs een staande ovatie van de thuisaanhang na zijn derde doelpunt. “Dat vind ik niet meer dan normaal”, aldus de aanvoerder. “Een supporter van Anderlecht houdt nu eenmaal van mooi voetbal en betaalt elk seizoen veel geld om sterren aan het werk te zien.”

"Fans van Anderlecht houden nu eenmaal van mooi voetbal"

Maar de deuntjes op de loftrompet doen natuurlijk niets af aan de zware nederlaag die Anderlecht leed. “We hebben helemaal niet bestaan”, gaf de Rode Duivel toe. “Ik vergelijk deze partij een beetje met het 1-5-verlies tegen Bayern München van enkele seizoenen geleden. De score geeft simpelweg het verschil tussen beide ploegen weer. Of zoiets pijn doet? Natuurlijk, maar dat hoort nu eenmaal bij topvoetbal.”

De volgende opdracht van de hoofstedelingen is er eentje op het veld van Paris Saint-Germain. Moet Anderlecht schrik hebben voor een nieuwe pandoering? “We hebben vorig seizoen hard gewerkt om te mogen deelnemen aan de Champions League”, besluit Gillet. “Ik wil me gewoon amuseren in Parijs. En ondertussen doet onze jonge ploeg pakken ervaring op.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties