Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Bosuil
Antwerp verrassend onderuit op de Bosuil
Timothy Collard

Antwerp heeft zaterdagavond verrassend verloren van Boussu Dour. De oudste club van ons land kwam een vroeg tegendoelpunt nooit te boven. Bovendien morsten de spitsen van Hasselbaink na de rust met de kansen.

De partij begon dramatisch voor Antwerp. Na amper vier minuten prikte goaltjesdief Koffi de 0-1 tegen de touwen en moest de thuisploeg meteen achtervolgen. Boussu Dour verdedigde die voorsprong met hand en tand en het spelbeeld veranderde niet toen Niankou tegen zijn tweede gele kaart aanliep.

Antwerp was nog dreigend aan het einde van de eerste helft. Maar Bostock kon doelman Cremers niet verontrusten en het schot van Faucher verdween maar nipt langs de kooi van de Boussu Dour-doelman.

Deksel op de neus na rust

In de tweede helft gooide Hasselbaink Tano en Petrucci in de strijd en dat leek al snel te gaan lonen. Maar pogingen van Calabro, Faucher en Tano gingen er niet in. Aan de overkant was het even later wel raak: Tainmont kneep de The Great Old helemaal dood door er 2-0 van te maken.