AZ mee op kop in knotsgekke competitie

We gaven het enkele uren geleden al mee bij het puntenverlies van PSV, maar in Nederland lijkt iedereen echt van iedereen te kunnen winnen. PEC Zwolle en Feyenoord verloren nu ook in eigen huis, AZ profiteert en komt mee aan de leiding.

PEC Zwolle - AZ 0-2

Goed nieuws dus voor Maarten Martens en Jan Wuytens, beiden in de basis bij AZ. Door winst op het veld van Zwolle komt het met 19 op 33 (voorlopig) aan de leiding in de Eredivisie.

Een eigen doelpunt van Broerse en een goal van Viergever bezegelden het lot van de troepen van Ron Jans, ex-Standard. Doelman Begois werd na een dik halfuur vervangen, ook Labylle werd later vervangen.

Feyenoord - Heracles 1-2

Ook Feyenoord had dé mogelijkheid bij uitstek om op kop te komen in de stand, maar dat lukte niet. Het verloor in eigen huis van Heracles.

Streutker bracht de bezoekers iets voor rust op voorsprong. Snel was het echter 1-1 via Boëtius, meteen de ruststand. Na de koffie zorgde Rosheuvel voor het delirium bij de bezoekers.

In de slotfase werd Pèlle nog uitgesloten, waardoor Feyenoord met tien de laatste vijf minuten moest afwerken.