Hekkensluiter verrast Valencia, Sociedad komt met de schrik vrij

Joris De Wolf
| 1 reacties

In de Spaanse Primera Division stonden er vanavond vier wedstrijden van de elfde speeldag op het programma. Valencia ging thuis onderuit tegen rode lantaarn Almería. Champions League-ganger Real Sociedad geraakte niet verder dan een gelijkspel op Valladolid.

Valencia – Almería: 1-2

Valencia kende geen al te beste start in de Primera Divison. Voor de wedstrijd stond de ploeg van trainer Dukic op een teleurstellende elfde plaats. Almería was de hekkensluiter in de Spaanse competitie.

Het was de thuisploeg die eerst op voorsprong kwam. Na een halfuur spelen scoorde Jonas van op de penaltystip de 0-1. Dat was ook de ruststand. Na de pauze kwamen de bezoekers meer opzetten en dat resulteerde op het uur in de gelijkmaker. Torsiglieri zette de bordjes opnieuw in evenwicht. Twintig minuten voor affluiten maakte Aleix Vidal er 1-2 van. Een onverwachte stuntzege van de hekkensluiter.

Real Valladolid – Real Sociedad: 2-2

Beide ploegen speelden tot nu toe een grijs seizoen en staan in de buik van het klassement. De bezoekers startten het best aan de wedstrijd. Na een kwartier spelen opende de Griezmann de score. Voor de Franse spits al zijn vijfde van het seizoen.

Na de pauze was het opnieuw Griezmann die de netten deed trillen. Voor Valladolid leek het onbegonnen werk, maar in twee dolle minuten zette Larsson en Javi Guerra de scheve situatie helemaal recht. In de toegevoegde tijd miste Ebert nog een strafschop voor de thuisploeg. Sociedad komt met de schrik vrij.

Vanavond zijn er nog twee wedstrijden. Real Madrid neemt het thuis op tegen Sevilla en Osasuna ontvangt Rayo Vallecanno.