Spektakel in Groningen, noodweer in burenduel

Caroline Tonnelier

Vanmiddag konden Groningen en Roda JC mits winst een goede zaak doen in het klassement. Een spektakelrijke wedstrijd kende echter geen winnaar. De Overijsselse derby tussen Go Ahead Eagles en Heracles Almelo werd na twintig minuten gestaakt omwille van het noodweer.

FC Groningen-Roda JC 3-3

Groningen startte voor eigen publiek uitstekend aan de wedstrijd en voetbalde in de openingsminuten verschillende kansen bij elkaar. In de achtste minuut volgde de verdiende voorsprong via Kostic. Roda JC reageerde en Pluim zorgde in de 19e minuut voor de gelijkmaker.

Na de pauze kwam Groningen opnieuw furieus uit de startblokken en Andraz Kirm zorgde, ook al in de achtste minuut, voor de 2-1. Opnieuw kwam Roda op gelijke hoogte. Invaller Demouge forceerde een strafschop, die werd omgezet door Fledderus. De thuisploeg ging voor de derde keer op zoek naar de voorsprong, en met succes: Botteghin profiteerde van een misser van de bezoekende doelman. De zege leek binnen voor de ploeg uit Noord-Nederland, maar in blessuretijd kon Fledderus met een tweede strafschopdoelpunt nog een punt redden voor Roda JC.

Go Ahead Eagles-Heracles Almelo

In het burenduel tussen Go Ahead Eagles en Heracles Almelo besliste de scheidsrechter om de wedstrijd na ruim een kwartier te staken. Het noodweer met hevige regen en wind maakte voetballen onmogelijk en bracht de veiligheid van de spelers in het gedrang.