Supportersfederaties boycotten PSG-Anderlecht

Supportersfederaties boycotten PSG-Anderlecht
Foto: © SC

In een persmededeling heeft Ivan Boelens, secretaris van de Anderlecht Supporters Association, meegedeeld dat 33 supportersclubs niet gaan afreizen voor de wedstrijd tegen PSG. Ze zijn niet opgezet met de manier waarop ze in Parijs zullen behandeld worden.

Voor de Champions League-wedstrijd van komende dinsdag tussen PSG en Anderlecht worden er verstrengde veiligheidsmaatregelen toegepast. Heel wat Anderlecht-supporters zijn niet te spreken over de manier waarop ze behandeld zullen worden. Het valt dan ook niet te verwonderen dat supportersfederaties het duel gaan boycotten.

Afgelopen weekend hebben de bestuursleden van de verschillende supportersclubs nog eens samengezeten”, zegt Boelens. “Er zijn 33 supportersfederaties die de wedstrijd boycotten, acht andere federaties willen de wedstrijd wel bijwonen. Dit betreuren wij ten zeerste.”

“We hebben ook aan Anderlecht gevraagd of ze onze boycot wilden steunen. Helaas zijn ze niet op onze vraag ingegaan om aan geen enkele club kaarten te geven. Wel waren ze ermee akkoord om de tickets die niet verdeeld worden, niet verder te verdelen aan clubs die wel gaan.”

“De federatie wil iedereen bedanken die de boycot steunt. Het is een stap in de goede richting. We willen een signaal geven dat er met supporters die goede bedoelingen hebben, niet gesold moet worden. Wij willen niet behandeld worden als gevangenen of uitschot”, besluit Boelens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties