Waar rook is, is vuur

Waar rook is, is vuur
Foto: © SC

De Belgian Red Flames speelden afgelopen donderdag op het Kiel tegen Portugal hun vierde WK-interland. Meer dan 1100 fans tekenden present voor die wedstrijd. Dat kan en mag nog wat meer zijn. Maar toch: waar rook is, is vuur en met de Red Flames is dat vuur alvast aanwezig.

Door Aernout Van Lindt

De groep zelf hangt goed aan elkaar en is ook klaar om te vlammen, zoveel is duidelijk. Voor de wedstrijden tegen Griekenland en Portugal was er veel vertrouwen – “We gaan gewoon voor die 6 op 6”, klonk het bij diverse meisjes. En niet onterecht: 1-7 in Griekenland, 4-1 tegen Portugal op het Kiel en met 9 op 12 voorlopig tweede in de poule, na EK-finalist Noorwegen.

Ook de fans zagen dat het goed was. Een twaalfde man is zich stilaan aan het vormen: 1600 fans voor België – Albanië in het Koning Boudewijnstadion, nu 1150 voor België – Portugal. “Ik ben heel blij dat er iets begint te groeien”, aldus bondscoach Ives Serneels tegen Voetbalkrant.com. “Onze twaalfde man is zeer sterk, we kunnen misschien stilaan een grote familie worden.”

“Fans helpen ons er door”

Hetzelfde signaal wordt afgegeven door diverse speelsters. Ook na de wedstrijd tegen Portugal waren zij tevreden over de publieke belangstelling: “Het is een superprestatie van superfans om ons zo te steunen”, gaf Tessa Wullaert ons mee.

“De rol van het publiek mag niet onderschat worden”, is Lien Mermans duidelijk. “Zij helpen ons er soms echt doorheen en zijn heel belangrijk. Elke extra fan heeft zijn meerwaarde.”

"Burn, Burn, Burn, Burn"

Je voelt iets groeien rond de Belgian Red Flames. Het spelniveau is de laatste jaren fors omhoog gegaan, er is ook een soort van volwassenheid aan het groeien binnen de jonge groep: zelfs in moeilijkere wedstrijden tegen op papier makkelijke tegenstanders worden de punten uiteindelijk thuisgehouden, getuige daarvan de wedstrijd tegen Portugal vorige week.

En het aantal fans groeit gestaag. Dankzij de overwinning tegen Portugal en de daarbij horende media-aandacht voor de Belgian Red Flames – als productnaam nu al een sterk merk – zijn er nu op facebook reeds meer dan 5000 fans. Nog altijd een bijzonder laag aantal in vergelijking met de Rode Duivels, maar toch – er is iets in gang gezet.

En de Flames hebben ook hun eigen nummer: Burn van Ellie Goulding. Het belang van een goed scoornummer gaven we anderhalve maand geleden HIER al aan, ondertussen voel je ook dat het meer en meer aanslaat bij de fans. En net zoals Ellie Goulding zelf de voorbije maanden reuzenstappen heeft gezet in haar bekendheid, doen de Flames dat stilaan ook.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Wereldkampioenschap

Nieuwste reacties