Paniekerig Rapide Lebbeke wint moeizaam van Lochristi

Gentil Dossche

Ondanks een comfortabele voorsprong aan de rust geraakte Rapide slechts met de hakken over de sloot en was het tot de laatste seconde beven tegen een niet afgevende Lochristi.

De bezoekers zorgden voor het eerste gevaar en Dieter Malfait gooide zich op de bal tussen een bos benen. Rapide reageerde onmiddellijk via Lendert Putteman maar Maarten Cooreman vlamde de voorzet in de wolken (02’). Toen Putteman een hoekschop op het hoofd van Antoine Nlandu-Masunda schilderde mocht de thuisaanhang juichen (06’). Jens Verroken kopte de volgende hoekschop rakelings over (16’). Toen Cooreman de achterlijn haalde kon Glenn Baert de voorzet nog net uit de baan halen. Peter De Pauw knalde de rebound op de bezoekende portier (24’). Rapide bleef de bezoekers onder druk zetten en Yannick Van Impe kopte een voorzet van Cooreman in de benedenhoek (29’). Op slag van rust stak Cooreman de bal perfect in de loop van Lendert Putteman en opnieuw had Baert geen verhaal.

Met de moed der wanhoop begon Lochristi aan de 2de helft en de thuisploeg bakte er niets meer van. Jeff De Visscher ging in de fout op Tom Ponnet en mocht gaan douchen. Bal op de stip en Kevin Degrande aarzelde niet (54’). Met een man minder viel bij Rapide de organisatie helemaal in duigen. Malfait was attent op een poging van Doran Mertens en moest een voorzetschot van Dominique De Waele van onder de lat halen (64’). De Waele stuurde Tom Ponnet diep en de aansluitingstreffer lag tegen de netten (67’). De thuisploeg stond nu compleet met de rug tegen de muur maar kon rekenen op een sterke goalie. Malfait ging plat op een lage schuiver van De Waele (77’), was attent op een schot van Ken Stevens (83’) en haalde de bal uit de voeten van Ennio Gautier (86’). Gelukkig maakte de zwakke scheidsrechter een einde aan deze draak van een match.

Volgende zaterdag is Rapide Lebbeke gastheer voor Zelzate. Lochristi krijgt zondag Maldegem op bezoek.

Rapide Lebbeke: Malfait, Rusabana, De Visscher, Putteman, De Saedelaere, Van Delm, De Pauw (57’ Haegeman), Cooreman (79’ Roesems), Van Impe, Verroken (72’ De Ridder), Nlandu-Masunda

SK Lochristi: Baert, Reybrouck, Badi (46’ Stevens 84’ Gautier), Degrande, Ponnet, Mertens, Van de Velde, Helderwert, De Maesschalck, De Waele, Mbuyu (46’ Willems)

Doelpunten:06’ Nlandu-Masunda 1-0, 29’ Van Impe 2-0, 44’ Putteman 3-0, 54’ Degrande 3-1, 67’ Ponnet 3-2

Kaarten: geel: 43’ De Pauw, 48’ Willems, 68’ Baert. Rood: 54’ De Visscher. Scheidsrechter: Guy Rietens