FUTSAL: FT Antwerpen voorgesteld

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
FUTSAL: FT Antwerpen voorgesteld
Foto: © SC

België maakt zich stilaan op voor het Europees kampioenschap FUTSAL. Onze nationale ploeg neemt het dan op tegen enkele toplanden. Maar hoe is het met het niveau van de sport gesteld in onze land?

Door Diederik Geypen

Het Antwerpse Sportpaleis vormt eind januari het decor voor het Europees kampioenschap FUTSAL. Ook onze nationale ploeg wordt vanzelfsprekend vertegenwoordigd. Maar wat stelt de sport voor in België? Reden genoeg voor de redactie van Voetbalkrant.com om de Belgische eersteklassers voor te stellen. Vandaag: FT Antwerpen

Voorstelling team

Futsal Topsport Antwerpen behoort tot de absolute top binnen het Belgische Futsal. Ook dit seizoen voeren de troepen van speler-coach Karim Bachar de 1ste Nationale aan. Met elf spelers uit de opleiding zet de Antwerpse club zwaar in op doorstroming van eigen jeugd. De mix van jonge beloften met ervaren klassespelers leverde de vaandeldrager van het futsal al vele prijzen op.

Clubkleuren: rood/wit/blauw

Thuiszaal: Het Rooi in Berchem

Voorzitter: Jean Verlaet

Doelmannen:

Bilal Zemmouri, Kevin Witvrouwen

Spelers:

Ahmed Sababti, Karim Bouyakoubi, Ilyas El Haoual, Karim Bachar, Abdelhak El Ghaadaoui, Amar Zouggaghi, Aziz Hitou, Mohamed Attaibi, Jawad Yachou, Zinou Chergui

Filosofie

Dat prijzen pakken de doelstelling is van FT Antwerpen hoeft geen betoog. Toch primeert ook de sociale rol binnen de club. Tijdens de zomer organiseert FTA straatvoetbaltoernooien over heel de stad om jong talent op te sporen. Vanaf hun vijfde zijn voetballertjes welkom om hun kunnen te tonen.

Toppers

Met vijf internationals en drie ex-Gouden Schoenen (Bachar won de trofee twee maal) lopen de toppers dik bezaaid bij FT Antwerpen. Het team telt niet alleen vier Rode Duivels, ook Mohamed Attaibi wordt als een ster aanzien bij de nationale ploeg van onze noorderburen.

Palmares

Landskampioen

2006-2007, 2011-2012

Supercup

2007-2008, 2011-2012

Beker van België

2010-2011

BeNe-beker

2011-2012

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties