Rapide Lebbeke verliest opnieuw van Merelbeke

Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide Lebbeke verliest opnieuw van Merelbeke
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Net zoals in de heenwedstrijd kreeg Rapide de eerste kansen maar kon niet afwerken en aan het kwartier nam Merelbeke een dubbele voorsprong. Een opflakkering na de pauze gaf nog even hoop maar een nieuwe bezoekende treffer was er teveel aan.

De thuisploeg nam een snelle start en Jochim Reybrouck was bijna verrast op een ver schot van Peter De Pauw (04’). Yannick Van Impe kreeg een voorzet van Lendert Putteman van dichtbij niet onder controle (05’). Putteman zonderde Van Impe alleen af voor doel. Deze omspeelde Reybrouck maar schoof de bal dan tegen de paal (06’). Merelbeke reageerde alert en toen Jan Wauters in de fout ging op Sam Janssens lag de bal op de stip. Maarten Melkebeke gaf Dieter Malfait geen kans (09’). De bezoekers gingen meteen door op hun elan. Sepp Vervust legde af voor de ongedekte Cuneyt Kursun en Merelbeke zat op rozen (13’). Een omhaal van Abdallah Bouchaala ging net naast de paal (22’). Aan de overzijde ging ook een kopbal van Jens Verroken nipt naast (24’). Na een wolkbreuk, donder en bliksem werd de match een 20-tal minuten onderbroken. In het nog resterende kwartier viel er niets meer te noteren.

Rapide kwam als een wervelwind uit de kleedkamers en Jens Verroken poeierde de bal in de kruising van op zowat 30 meter (46’). Merelbeke was van slag maar Reybrouck kon een poging van Verroken nog net op de lijn onschadelijk maken (47’). Putteman pakte een voorzet in een tijd op de slof maar de bezoekende goalie had een knappe reflex in huis (59’). Op een knal van De Pauw ging Reybrouck goed plat (61’). Het lokale offensief viel opnieuw stil en de vrijstaande Maarten Melkebeke counterde gevat. Malfait kwam nog uit zijn doel maar werd koud gepakt (74’). Rapide reageerde via Antoine Nlandu-Masunda maar zijn kopbal ging recht in de handen van Reybrouck (77’). De thuisploeg ging nog op zoek naar de aansluitingstreffer maar de bezoekende defensie ruimde vakkundig op.

Volgende zondag trekt Rapide Lebbeke naar Dikkelvenne en is Merelbeke gastheer voor Maldegem

Rapide Lebbeke: Malfait, Rusabana, Wauters, Haegeman, Putteman, De Saedelaere (30’ De Ridder), De Pauw, Cooreman (68’ Van Delm), Van Impe, Verroken, Nlandu-Masunda.

KFC Merelbeke: Reybrouck, Derudder, Baert, A. Bouchaala, Melkebeke, Kursun, Janssens (91’ De Paepe), Vervust (66’ Van Damme), Decraene (11’ Spranghers), Dewulf, L. Bouchaala.

Doelpunten:09’ Melkebeke 0-1, 13’ Kursun 0-2, 46’ Verroken 1-2, 74’ Melkebeke 1-3

Kaarten: geel: 09’ Wauters, 57’ Janssens, 71’ Derudder, 73’ Nlandu-Masunda. Scheidsrechter: Kenneth Verhelle

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties