Standard blijft hofleverancier in uitgedunde selectie Red Flames

Standard blijft hofleverancier in uitgedunde selectie Red Flames
Foto: © SC

Op 12 februari staat de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en België op het programma. De selectie voor dat duel is ondertussen vrijgegeven.

Een selectie van 24 en later bijgevuld tot 26 speelsters begon op 1 februari aan de voorbereiding op dé match van het jaar. Die selectie werd na de 0-1 nederlaag in een oefenduel tegen Frankrijk B achter gesloten deuren teruggebracht tot een selectie van 21 speelsters.

Jassina Blom, Tine De Caigny, Dorien Peeters, Jana Coryn en Niki De Cock zijn er niet meer bij. "Iedereen liet goede dingen zien, dit is altijd een moeilijke beslissing", gaf bondscoach Serneels mee via Twitter.

Bij de 21 overgebleven speelsters valt op dat er maar liefst acht speelsters van Standard Femina bij zijn. Lierse heeft nog drie speelsters, OHL en Club Brugge elk twee. Ook van Anderlecht, Antwerp en AA Gent is er nog een vertegenwoordigster in de selectie.

De selectie van bondscoach Serneels: Julie Biesmans, Sabrina Broos, Maud Coutereels, Cécile De Gernier, Audrey Demoustier, Davina Philtjens, Tessa Wullaert, Aline Zeler (allen Standard), Nicky Evrard (AA Gent), Yana Daniëls, Lien Mermans, Tinne Van den Bergh (Lierse), Nicky Van den Abbeele, Heleen Jaques (Club Brugge), Marlies Verbruggen (Antwerp), Laura De Neve (Anderlecht), Kristien Elsen, Lore Vanschoenwinkel (OHL), Sofie Van Houtven (Zonhoven), Janice Cayman (Juvisy) en Lorca Van De Putte (Kristianstads).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Wereldkampioenschap

Nieuwste reacties