Neville vol lof voor Januzaj: "Talent én temperament"

Caroline Tonnelier
| 0 reacties
Neville vol lof voor Januzaj: "Talent én temperament"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Adnan Januzaj is dit jaar de rijzende ster bij Manchester United en een van de weinige lichtpuntjes in een tegenvallend seizoen. Phil Neville is vol lof voor de jongeling, maar waarschuwt ook dat er voorzichtig moet omgesprongen worden met het goudhaantje.

De nog altijd maar 19-jarige Januzaj maakte dit seizoen zijn debuut bij Manchester United en groeide op korte tijd uit tot smaakmaker bij de ploeg van Moyes. Volgens Phil Neville was de technische staf zich heel goed bewust van het talent van de belofte, maar was het nog de vraag of hij het juiste temperament had om te slagen op Old Trafford.

Intussen werd die vraag positief beantwoord. “Je moet moed, geloof, vertrouwen en de vastberadenheid om voor United te spelen hebben… die kenmerken zijn de sleutel voor het succes van een speler hier en Adnan is niet anders.”

"Niet te veel druk op jonge schouders leggen"

Er komt wel eens kritiek omdat Januzaj nog vaak aan de kant gelaten wordt. Zo was hij niet opgenomen in de selectie voor de wedstrijd tegen Olympiakos en heel wat analisten begrepen die beslissing niet, zeker na de povere prestatie van United afgelopen week. Neville benadrukt echter dat het belangrijk is niet te vroeg te veel druk op de jonge schouders van Januzaj te leggen. “Ik denk dat we goed met hem omgesprongen zijn. We hebben hem laten spelen, maar ook laten rusten om op adem te komen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties