Ceulemans twijfelt niet aan Tottenham-Belgen: "Chadli hoort thuis in WK-selectie"

Jordy Ferket
| 4 reacties
Ceulemans twijfelt niet aan Tottenham-Belgen: "Chadli hoort thuis in WK-selectie"
Foto: © SC

Tottenham ging gisteren op eigen terrein met 1-3 onderuit tegen Benfica. De Tottenham-Belgen krijgen de laatste weken heel wat kritiek, vooral Vertonghen. Toch heeft analist Jan Ceulemans vertrouwen in Dembele, Vertonghen en Chadli. Zij lijken volgens Caje zeker van een WK- selectie.

Tottenham was gisteren kansloos tegen Benfica. Ceulemans was onder de indruk van de Portugezen. "Benfica speelde met veel vertrouwen en met een sterke organisatie. Bovendien is hun omschakeling echt indrukwekkend. Dat is echt een dodelijk wapen. The Spurs hadden misschien minder vertrouwen, omdat ze ook al toppers verloren dit seizoen.”

“De transferwens van Vertonghen heeft volgens mij geen invloed op zijn prestaties”

Bij de Engelsen stond Jan Vertonghen tussen de lijnen. De laatste weken krijgt de verdediger  heel wat kritiek in Engeland. Toch vindt Jan Ceulemans het normaal dat het eens wat minder is. “Ik lees overal dat Jan zich wat minder in zijn vel voelt. Dat zie je ook op het veld: het was iets minder. Maar aan kwaliteiten geen gebrek, want hij is rustig en hij kan gewoon goed voetballen.“

“Iedere voetballer wisselt wel eens een goede periode af met een minder. Dat is normaal. Hij zit wel met een transfer in zijn hoofd Maar dat zal geen invloed hebben op zijn prestaties normaal gezien. Want hoe beter dat je speelt, hoe meer kans je maakt op een overgang naar een mooiere club”

“Chadli heeft zeker de kwaliteiten om het te maken bij Tottenham”

Ook Chadli zit de laatste tijd veel op de bank. Dat heeft volgens Ceulemans zeker niet te maken met een gebrek aan kwaliteit. “Momenteel zal de coach gewoon vinden dat er anderen beter zijn. Hij heeft al laten zien dat hij de kwaliteiten heeft om het daar te maken. Die aanpassingsperiode mag je ook niet onderschatten. Het niveau tussen de Eredivisie en de Premier League is groot. Het kan goed zijn dat hij er in het tweede jaar gewoon staat.”

De flankaanvaller moet volgens de Caje niet vrezen voor zijn WK-selectie. “Wilmots heeft al aangegeven dat er zes à zeven weken zijn voor het WK om de conditie aan te scherpen. Ik denk zelf niet dat de bondscoach nog veel gaat wijzigen aan zijn selectie. Volgens mij hoort Chadli thuis in de WK-selectie.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties