Sporting Lissabon houdt de druk op leider Benfica hoog

Diederik Geypen

Sporting Lissabon is met 1-3 cijfers gaan winnen bij Marítimo Funchal. De wedstrijd in het Estádio dos Barreiros begon bijzonder intens.

De opening was verschroeiend langs beide kanten. Adrien Silva zette al na drie minuten een strafschop op. Het antwoord van de thuisploeg bleef niet lang uit. Weeks bracht na nog geen zes minuten de bordjes weer in evenwicht.

Alles dus te herdoen en richting rust kwam de nummer twee uit de Primeira Liga nog eens opzetten. William Carvalho (ex-Cercle) liet Sporting Lissabon met een 1-2 voorsprong de kleedkamer ingaan. Het tweede bedrijf leverde minder spektakel op, al konden de bezoekers in het slot nog een derde doelpunt binnenprikken. Door deze zege komen de Leeuwen op vier punten van Benfica dat morgen nog speelt.