Engeland zot van Mirallas én terecht

Jordy Ferket
| 6 reacties
Engeland zot van Mirallas én terecht
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Onze landgenoot Kevin Mirallas doet het goed in Engeland. Na een moeizame start bij Everton speelt hij nu de pannen van het dak. Dit weekend scoorde hij nog tegen Fulham. In de Engelse media zijn ze dan ook lyrisch over zijn prestaties én terecht. Dat tonen de cijfers.

6 goals in de Premier League

We wisten uit zijn periode bij Olympiakos dat Kevin Mirallas een neusje had voor goals. Maar ook in Engeland pikt hij geregeld zijn doelpuntje mee. Niet zoals in Griekenland, maar toch redelijk veel. Dit seizoen deed hij al zes keer de netten trillen en er staan natuurlijk nog wedstrijden op het programma. Met zijn huidige vorm zal hij zijn doelpuntensaldo nog wel wat opkrikken.

“The Belgian Ronaldo” - The Sun

7 assists in de Premier League

Hij scoort af en toe, maar hij zet ook veel mensen op weg naar een doelpunt. Dit seizoen gaf hij al zeven assists in de Premier League. Straffe cijfers voor onze landgenoot. In minstens dertien goals (zes goals en zeven assists) heeft hij dus zijn aandeel.

“Kevin is moeilijk af te stoppen. Dat heeft volgens mij ook te maken met zijn mentaliteit. Hij is volwassener geworden” – Everton-coach Martinez

83,7 procent passes geslaagd

Opvallend cijfer bij de statistieken van onze landgenoot is zeker het aantal passes. Maar liefst 83,7 procent daarvan zijn geslaagd. Ongelooflijk hoog cijfer in een topcompetitie als de Premier League. Ter vergelijking: Suarez, topspits van Liverpool, zit aan 74,9 procent en collega-Rode Duivel Eden Hazard aan 83 procent. Indrukwekkende cijfers dus.

“Mirallas plays Miraculous” – The Mail on Sunday 

40 geslaagde dribbels in 25 wedstrijden

Kevin Mirallas werd door de Engelse media al meermaals vergeleken met de Portugese superster Cristiano Ronaldo. De Rode Duivel is snel en er zijn momenten dat hij zijn tegenstanders passeert alsof ze er niet staan. In 25 wedstrijden slaagden 40 van zijn dribbels.

“Mirallas is een uitzonderlijk talent” – Manchester United-coach Moyes

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties