"Verdediging even belangrijk als aanval"

Caroline Tonnelier
| 0 reacties
"Verdediging even belangrijk als aanval"
Foto: © Photonews

Het is uitkijken naar de topper tussen Liverpool en Manchester City komende zondag. The Reds zijn in bloedvorm en het wordt dan ook een aartsmoeilijke opdracht voor Kompany en co. De kapitein gelooft echter in de kansen van zijn team.

Volgens de Rode Duivel is Liverpool het sterkste team waar City in de Premier League al tegen speelde. Vooral de aanval van The Reds maakte de voorbije weken een bijzonder sterke indruk. Daartegenover staat de stevige verdediging van City, die in de laatste zeven competitieduels maar twee tegengoals moest slikken. “Zij scoren veel – zoals wij – maar wij hebben ook goed verdedigd en dat zal even belangrijk zijn als de aanvallers die de weg naar de netten vinden zondag.”

De herinnering aan het Hillsborough-drama van 25 jaar geleden zal de wedstrijd een extra dimensie geven en ongetwijfeld voor een emotionele sfeer zorgen op Anfield. Kompany heeft echter vertrouwen in de kansen van zijn team om ook op verplaatsing de drie punten te pakken. “We zijn gaan winnen op Old Trafford, White Hart Lane en de Allianz Arena dus qua uitreputatie moeten we voor niemand onderdoen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties