cerCercle Brugge
chaCharleroi
Datum: 12/04/2014 20:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Jan Breydel
Hattrick Fauré helpt Charleroi voorbij zwak Cercle
Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Hattrick Fauré helpt Charleroi voorbij zwak Cercle
Foto: © Photonews

0 op 9. Dat is de magere balans bij Cercle Brugge na drie wedstrijden in play-off 2. De troepen van Lorenzo Staelens waren nooit bij machte om Charleroi wat te maken. Drie goals van Fauré en rood voor Cornelis maakten de wedstrijd helemaal dood.

In tegenstelling tot de voorbije weken, opteerde Staelens ditmaal voor zijn (quasi) typeploeg. Van Damme, De Kegel, Buyl, Naudts, Staelens: allemaal verdwenen ze uit de basis. Alle bankzitters van vorige week, waaronder Boi, Reis en Cornelis, verschenen aan de aftrap.

Felice Mazzu hield vast aan de vertrouwde namen. Marinos kwam wel opnieuw in de ploeg en daardoor schoof François door naar de rechtsmidden. Kebano verdween ook uit de basis en begon op de bank.

Fauré met nummer één

Cercle deed het goed in de openingsminuten. Een gretige thuisploeg trok naar voren en tekende al snel voor het eerste gevaar. Cornelis en Kabananga stelden Mandanda op de proef, maar die bleef relatief eenvoudig overeind.

Langs de overkant toonden de bezoekers zich echter ontzettend efficiënt. François leverde een perfecte voorzet af en Fauré verschalkte zijn landgenoot Delle met een harde kopstoot: 0-1. Niet veel later kwam Delle wél goed tussen beiden. Hij ranselde een kopbal van Dewaest uit zijn kooi.

Even hoop voor Cercle, maar al gauw nummer twee voor Fauré

De Vereniging was aangeslagen en Charleroi sloeg niet veel later opnieuw toe. Tainmont kreeg alle tijd om de bal aan te nemen en draaide het leer vervolgens fraai in de verste hoek buiten het bereik van Delle. 0-2, en Cercle hing in de touwen.

Maar Buysse bracht zijn team opnieuw in de match. Een vrije trap van Cornelis miste overtuiging, maar bij de Zebra’s kregen ze de bal niet weg. Buysse was alert en knalde de aansluitingstreffer in het dak van het doel. Rusten deden we uiteindelijk bij 1-3: Fauré zette nog een elfmeter om namens Charleroi.

Rood voor Cornelis

Staelens voerde twee wissels door en zijn team kwam met hernieuwde moed uit de kleedkamer. Na nog geen minuut spelen kon Fauré de Bruggelingen helemaal doodknijpen, maar de spits vergat zijn voet te zetten tegen een uitstekende voorzet.

Even later leek het dan toch helemaal over en uit voor Cercle. Na een hard, maar redelijk fair duel, mocht Cornelis beschikken. De kapitein van De Vereniging maakte volgens de scheids net iets teveel gebruik van zijn elleboog, en zo moest de thuisploeg verder met zijn tienen.

Fauré met nummer drie

In de daaropvolgende minuten leek het slechts een kwestie van tijd vooraleer Charleroi zijn voorsprong zou uitdiepen. Maar Cercle gaf niet op, en een kwartier na de rode kaart kreeg het een penalty. Smolders nam zijn verantwoordelijkheid en knalde de aansluitingstreffer staalhard door het midden.

De thuissupporters geloofden opnieuw in de ommekeer en schreeuwden hun team naar voren. Cercle probeerde er wel nog iets van te maken, maar uitgespeelde kansen volgden er niet meer. Fauré mocht wél nog eens vieren: de Fransman schreef zijn hattrick in de boeken. Reeds zijn zevende goal sinds hij in de winterstop arriveerde op Mambourg. Na een onderhoudende partij blijft de Vereniging echter achter met 0 op 9. De Zebra’s doen mee voor groepswinst met een 7 op 9.

Opstellingen

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
Delle Joris 90' 3
Cornelis Hans   52' 5
Reis Nuno 45' 5
Wils Stef   90' 5
Buysse Bart 90' 6
Boi Frederik 87' 4
Smolders Tim 90' 5
Van Acker Thibaut 90' 5
Uchebo Michael   45' 4
Kabananga Junior 90' 3
D'Haene Kristof 90' 5
  Bank G Beoordeel
Buyl Stephen 45' 6
Verkindere Ayron 45' 6
Naudts Arne 3'  
Van Damme Miguel -  
N'Diaye Ismaïla -  
Staelens Alessio -  
Ameye Jasper -  

Charleroi Charleroi

  Speler G Beoordeel
Mandanda Parfait 90' 5
Marinos Stergos 90' 5
Dewaest Sebastien 90' 5
Martos Francisco Javier 90' 5
Satli Mourad 90' 5
Tormena Ederson 70' 5
Marcq Damien 90' 5
François Guillaume A   78' 5
Saglik Enes A 87' 5
Tainmont Clément 90' 5
Fauré Cédric ⚽ ⚽ ⚽ 90' 7
  Bank G Beoordeel
Kumedor Abraham 20' 5
Gálvez López Jessy 12' 5
Daf Mohamed A 3'  
Crimi Salvatore -  
Willems Steeven -  
Kebano Neeskens -  
Rossini Giuseppe -  
Herbeleef Cercle Brugge - Charleroi

Vooraf