Datum: 12/04/2014 20:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Diaz Arena
KV Oostende stuurt ook Lierse puntenloos naar huis
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
KV Oostende stuurt ook Lierse puntenloos naar huis
Foto: © Photonews

KV Oostende heeft de ambities in play-off 2 extra kracht bijgezet. De promovendus won met 2-0 van Lierse SK en lijkt op groepswinst af te stevenen. Laurent Depoitre was de held van de avond met twee rozen.

Cédric De Volder in Oostende

KV Oostende kreeg vanavond Lierse SK over de vloer. Fred Vanderbiest verkoos de wedstrijdfitte Laurent Depoitre boven Peter Sladek. Stanley Menzo toverde – naar goede gewoonte in de nacompetitie – enkele witte konijnen uit zijn hoed. Zo kregen onder anderen Faysel Kasmi en Baba Diomande nogmaals minuten op het hoogste niveau.

Depoitre viert wederoptreden in stijl

The Kustboys trokken vanaf minuut één het laken naar zich toe. Fede Vico testte aanvankelijk de vuisten van Igor Berezovskyi . De Oekraïnse doelman had op dat moment nog een uitstekende redding in huis, maar was er na dik tien minuten voetballen aan voor de moeite. Depoitre knikte het leer tegen de touwen, 1-0.

De wedstrijd begon dan wel hoopgevend, maar de toeschouwers hadden zich wellicht liever met een cocktail in een strandstoel genesteld. De foute passes, wandelvoetbal en andere slordigheden kleurden de eerste periode. Er ging dan ook net geen zucht van opluchting door het Albertpark toen scheidrechter Erik Lambrechts toestemming gaf om een koffie te gaan drinken.

Op maat van play-off 2

Ook na de pauze werd er allesbehalve reclame gemaakt voor play-off 2. Oostende beheerste de bal, maar kwam aanvankelijk niet tot uitgespeelde kansen. Lierse ging dan weer op zoek naar de gelijkmaker, maar de schuchtere pogingen van Mbaye Diagne en Diomande konden Didier Ovono nauwelijks in verlegenheid brengen.

De helft van het Albertpark werd op een tiental minuten voor het einde wederom gewekt door Depoitre. En het tweede doelpunt leek wel een kopie van het eerste. Opnieuw zorgde Foket voor de vooractie en opnieuw mocht Depoitre het doelpunt op zijn naam schrijven, 2-0. Het Albertpark zette zowaar de Mexican wave in.

Vakantie uitstellen?

Op die manier verstevigt Oostende haar leidersplaats in groep A van play-off 2. Hopelijk hebben de troepen van Frederik Vanderbiest nog geen vakantie geboekt, want er dreigen - al kijkt de promovendus er wellicht wel naar uit - enkele extra wedstrijden op het menu te gaan staan. En Lierse? De Pallieters laten de heisa ijzig kalm aan zich voorbij gaan.

Opstellingen

KV Oostende KV Oostende

  Speler G Beoordeel
Ovono Didier 90' -
Luissint Xavier 90' -
Brillant Frédéric 90' -
Schmisser Baptiste 90' -
Hempte Jimmy 90' -
Siani Sébastien 90' -
Jali Andile Ernest 90' -
Canesin Fernando Matos 90' -
Foket Thomas A A 79' -
Depoitre Laurent ⚽ ⚽ 86' -
Federico Vico Villegas 45' -
  Bank G Beoordeel
Wilmet Jonathan 45' -
Coussement Niels 11' -
Van Imschoot Tom 4'  
De Schutter Niels -  
Dumesnil Jérémy -  
Sladek Peter -  
Dessaer Denis -  

Lierse SK Lierse SK

  Speler G Beoordeel
Berezovskiy Igor 90' -
De Jonghe Jimmy 90' -
Swinkels Arjan 90' -
El Messaoudi Ahmed 90' -
Traoré Hamari   90' -
Diomandé Souleymane Baba 74' -
Kasmi Faysel 90' -
Bourabia Rachid 90' -
Maciel Sousa Campos Wanderson 57' -
Diagne Mbaye 90' -
Losada Hernan 90' -
  Bank G Beoordeel
Tahiri Anas 33' -
Vets Gianni 16' -
Badr Luca -  
El Sayed Ghaly Hossam -  
Goris Nathan -  
Wils Thomas -  
Verheyen Steven -  
Allach Ayyoub -  
Herbeleef KV Oostende - Lierse SK

Vooraf