Wilmots ook in Rusland nog bondscoach

Wilmots ook in Rusland nog bondscoach
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

De KBVB heeft zonet aangekondigd dat Marc Wilmots een contractverlenging tot 2018 ondertekend heeft. Het vorige contract van Wilmots liep na het WK af, maar de Bond had al langer kenbaar gemaakt met hem door te willen gaan.

Wilmots ondertekende vandaag dus een contractverlenging voor vier jaar. Daarmee ligt hij ook vast voor de volgende twee campagnes: voor het EK in Frankrijk en het WK in Rusland.  De 45-jarige coach staat sinds 2012 aan het roer bij de Rode Duivels.

Hij volgde toen de naar Club vertrokken Georges Leekens op. Eerder was hij assistent onder Leekens en Advocaat. Wilmots loodste onze nationale ploeg voor het eerst in twaalf jaar naar een groot toernooi en wordt daar nu voor beloond.

Al waren het geen makkelijke onderhandelingen. Wilmots wilde zich niet met een appel en een ei laten wegsturen en liet zijn vrouw, die advocate is, de onderhandelingen voeren. De KBVB leerde uit het verleden dat het geven van langetermijnscontracten niet altijd een goede zet is en wilde eerst geen contract voor vier jaar geven. Na een paar maanden discussiëren, kwamen beide partijen er nu uit.

Wilmots zelf? Die liet via Twitter weten dat hij blij is met het nieuw contract, waardoor hij kan verderschrijven aan het mooie verhaal bij de Rode Duivels:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties