Kompany presteerde beter dan Terry

Mattias Verhaeghe
| 4 reacties
Kompany presteerde beter dan Terry
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vincent kompany heeft dit seizoen een plaats gekregen in het Elftal van het Jaar. Bij veel mensen kwam dat aan als een verrassing, omdat ze eerder John Terry op die plaats hadden verwacht. Wat hebben beide spelers dit seizoen gepresteerd?

Door Mattias Verhaeghe

Kompany is de onbetwistbare leider bij City. Ook al speelt hij eens een mindere wedstrijd, je kan niet om onze landgenoot heen. De City-aanhang draagt hem op handen en hij is een echte clubman. De Rode Duivel speelt echter niet zijn beste seizoen bij de Citizens. Hij was twee maanden out met een blessure en kreeg af en toe wat kritiek na onder andere zijn rode kaart tegen Hull City en zijn zwakke prestatie tegen Liverpool.

Heel dicht bij elkaar

Toch kan de City-kapitein mooie statistieken voorleggen. In de 25 Premier League-wedstrijden die hij dit seizoen speelde, kreeg hij een gemiddelde score van 7,12/10. Hij was goed voor een gemiddelde van 2,4 tackles, 2,1 intercepties, iets minder dan één geblokt schot en ook minder dan één fout per wedstrijd. Hij maakte daarin ook drie doelpunten, gaf één assist, maakte één eigen doelpunt en pakte zes gele en één rode kaart. Kompany werd wel iets meer gedribbeld dan John Terry.

Statistieken Vincent Kompany:

 

Premier League 2013-2014

Wedstrijden

25

Tackle

2.4

Intercepties

2.1

Fouten

0.8

Gedribbeld

0.6

Geblokkeerde schoten

0.5

Doelpunten

3

Eigen doelpunten

1

Assists

1

Gele kaarten

6

Rode kaarten

1

De statistieken van John Terry zijn min of meer vergelijkbaar, hoewel hij met een gemiddelde score van 7,09/10 toch net iets minder presteerde dan Kompany. Terry is net als Kompany enorm belangrijk voor het team en de supporters. De kapitein van Chelsea speelde wel 33 wedstrijden in de Premier League. Hij was goed voor een gemiddelde van 0.9 tackles, één interceptie, minder geblokte schoten en minder fouten per wedstrijd. Hij maakte twee doelpunten, gaf één assist, maakte één eigen doelpunt en pakte drie gele kaarten.

Minder wedstrijden, zwakke medeverdediger

Kompany haalt het op vlak van statistieken van alle andere verdedigers in de Premier League. Qua scores moet Vince the Prince wel nog spelers als Cahill (Chelsea), Koscielny (Arsenal), Mertesacker (Arsenal) en Skrtel (Liverpool) laten voorgaan. Maar Kompany presteerde beter in minder wedstrijden, waardoor hij zijn waarde voor de club nog meer onderstreept. Onze landgenoot moet het ook doen met een medeverdediger die minder goed presteert, Martin Demichelis. John Terry kan rekenen op een sterke Cahill of Luiz naast zich, waardoor het verdedigen iets makkelijker wordt.

Sterke Vermaelen

Opvallend is dat onze andere landgenoot, Thomas Vermaelen, met een 6,82/10, heel sterke statistieken kan voorleggen bij de weinige matchen die hij speelt voor Arsenal. Daarmee onderstreept de Rode Duivel zijn kwaliteiten. Geen wonder dat teams als Manchester City en Napoli interesse in hem tonen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties