De gouden elf van Ibracadabra

De gouden elf van Ibracadabra
Foto: Photonews

Zlatan Ibrahimovic raakt misschien al wat op leeftijd, hij speelt nog steeds de pannen van het dak. De Zweedse aanvaller scoort doelpunten aan de lopende band en rijgt de prijzen aan elkaar. Hij pakte gisteren met PSG al zijn elfde landstitel in dertien jaar.

Door Mattias Verhaeghe

2001-2002: Ajax
Zijn eerste titel pakt Ibrahimovic met Ajax. In zijn eerste jaar in Nederland is de van Malmö overgekomen Zweed goed voor zes doelpunten in 24 wedstrijden.

2003-2004: Ajax
De tweede titel is er weer eentje met Ajax. Met dertien doelpunten in 22 wedstrijden heeft Ibrahimovic een groot aandeel in de hoofdprijs van de Eredivisie. Het levert hem een transfer naar het grote Juventus op.

2004-2005: Juventus
In zijn eerste jaar Italië is Ibra meteen goed voor zestien doelpunten in 35 wedstrijden. Hij schenkt daarmee Juventus de Italiaanse landstitel.

2005-2006: Juventus
Het is een minder productief jaar voor Zlatan, met zeven doelpunten in 35 wedstrijden in de Serie A. Toch pakt hij met Juve zijn tweede titel op rij. Juventus raakt dat seizoen verwikkeld in een schandaal, waardoor het zijn twee titels kwijt raakt en degradeert naar de Serie B. Ibrahimovic had daar geen zin in en trok naar Inter Milaan.

2006-2007: Inter Milaan
Een nieuwe start voor Ibrahimovic, maar hij voelt zich snel thuis bij Internazionale. Hij maakt 15 doelpunten in 27 wedstrijden en pakt zijn derde landstitel op rij in Italië en daarmee ook zijn vijfde in zes jaar.

2007-2008: Inter Milaan
Super Zlatan heeft met 17 doelpunten in 26 wedstrijden opnieuw een groot aandeel in de nieuwe landstitel van Inter Milaan. Ibrahimovic maakt zich stilaan onsterfelijk in Italië.

2008-2009: Inter Milaan
In zijn derde seizoen bij de blauw-zwarte kant van Milaan, loodst Ibrahimovic bijna op zijn eentje de club naar de derde landstitel op rij. Hij maakt 25 doelpunten in 35 wedstrijden en wekt de aandacht van de Catalaanse grootmacht FC Barcelona.

2009-2010: Barcelona
Bij Barcelona loopt het niet zo vlot voor de Zweed. Hij kan het niet goed vinden met trainer Pep Guardiola en staat niet altijd op zijn favoriete positie. Hij speelt er vooral in de schaduw van Lionel Messi, maar slaagde er toch in om 16 doelpunten te maken in 29 wedstrijden. Hij pakt de Spaanse landstitel, maar is er niet gelukkig. Hij verhuist daarom naar AC Milan na het seizoen.

2010-2011: AC Milan
Ibrahimovic bevindt zich nu in het rood-zwarte kamp van Milaan en toont meteen weer waarom hij onsterfelijk is in Italië. De aanvaller is goed voor 14 doelpunten in 29 wedstrijden en helpt Milan mee aan een nieuwe landstitel. Het jaar nadien legt hij er 28 in het mandje, maar de titel pakken lukt niet. De Zweed maakt in 2012 wel een lucratieve transfer naar het steenrijke Paris Saint-Germain.

2012-2013: PSG
Ibracadabra is dé ster van de Franse miljoenenclub. Hij doet zijn positie alle eer aan met 30 doelpunten in 34 wedstrijden en de eerste titel voor PSG sinds 1994. Hij voelt zich duidelijk in zijn sas in Parijs.

2013-2014: PSG
De prijzenkast van Ibrahimovic lijkt maar niet vol te geraken. De ondertussen 32-jarige spits maakte afgelopen seizoen 25 doelpunten in 31 wedstrijden en pakt zo zijn elfde titel in dertien jaar. Een indrukwekkende reeks, die wellicht nog niet afgelopen is.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties