Daeseleire: "Plots is de chemie terug"

Koen Donvil
| 2 reacties
Daeseleire: "Plots is de chemie terug"
Foto: © SC

STVV heeft zichzelf komende zondag een ware finale geschonken. Het versloeg OHL en kan na dit weekend in pole position liggen als het Eupen klopt. En dan te zeggen dat vorige week niemand nog een cent gaf om de promotiekansen van de Kanaries.

Door Koen Donvil

"Klopt", opent STVV-verdediger Dimitri Daeseleire. "Na de tweede verlieswedstrijd in Moeskroen zaten we in zak en as. Gek genoeg viel de druk daardoor van onze schouders. We speelden complexloos in Leuven en graaiden de punten mee. Plots waren het geloof en de chemie helemaal terug."

Iedereen maakt nog kans op promotie

Al wil de ex-Genkenaar niet te hard van stapel lopen. "Niet vergeten dat er nog niemand is uitgeteld in deze knotsgekke eindronde. Wij hebben ons lot wel in eigen handen. Dat geeft vertrouwen, maar als we zondag verliezen in Eupen is het over en out. We zullen onze huid alleszins heel duur verkopen."

Daeseleire, die de boel achterin mee dirigeerde en de Leuvense aanvalsgolven goed opving, had tot slot lovende woorden voor zijn jonge teammaats. "Ongelooflijk eigenlijk hoe die gasten bleven lopen. Edmilson bijvoorbeeld liep zich de ziel uit het lijf. Dat hebben we meer dan ooit nodig: jongens die voor elkaar door het vuur gaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e - promotie

 Speeldag 1

Nieuwste reacties