Kompany is er helemaal klaar voor: "Het WK mag morgen beginnen"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 1 reacties
Kompany is er helemaal klaar voor: "Het WK mag morgen beginnen"
Foto: © Photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Het WK in Brazilië komt stap per stap dichterbij. Voor het eerst in twaalf jaar zijn de Rode Duivels nog eens aanwezig op een groot toernooi, en Vincent Kompany staat te popelen om er écht aan te beginnen.

Timothy Collard in Genk

De kapitein van onze nationale trots is klaar voor de wereldbeker in Brazilië, maar wil toch nog niet te ver vooruit kijken. “Ik heb hoegenaamd geen last van ‘WK-koorts’ of iets in die aard. Ik wil nog niet al te ver vooruit kijken op dit moment. Het verste waar ik aan denk is de oefenstage in Zweden.”

"We willen met onze taak beginnen"

Maar dat neemt dus niet weg dat Kompany hélemaal klaar is voor het wereldkampioenschap. “Ik wil het liefst van al zo snel mogelijk aan het WK beginnen. Elke ploeg heeft een bepaalde voorbereiding nodig, maar we hebben het gevoel dat we met onze taak willen beginnen.”

“Alle spelers zijn topfit en de meeste spelers hebben een goed seizoen achter de rug. We kijken rustig uit naar die eerste poulewedstrijd. Als het WK morgen van start zou gaan, dan zouden wij er klaar voor zijn”, is Kompany zeer zeker van zijn stuk.

"Geweldige teamgeest kan ons geheim wapen worden"

In aanloop naar het WK zijn de Rode Duivels dag in dag uit bij elkaar, iets wat de kapitein toejuicht. “Dat is ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van deze groep. We trainen een maand samen en gaan elkaar nog beter leren kennen. Het zal ons nog sterker maken als groep. Maar op fysiek en mentaal vlak zijn we helemaal klaar.”

Dat de groepssfeer optimaal is, is ook Kompany niet ontgaan. “Andere landen beschikken misschien over meer kwaliteit dan wij, maar onze geweldige teamgeest kan wel eens een doorslaggevende factor worden op het WK. Dat kan ons geheim wapen worden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties