Kompany weet het zeker: "Op termijn krikken Januzaj en Origi ons niveau omhoog"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 15 reacties
Kompany weet het zeker: "Op termijn krikken Januzaj en Origi ons niveau omhoog"
Foto: © Photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Sinds kort telt de kern van Marc Wilmots twee nieuwe jonkies. Divock Origi en Adnan Januzaj behoren tot de 23-koppige kern die straks afzakt naar Brazilië. Beide talenten maakten tot dusver een goede indruk, ook op Vincent Kompany.

Timothy Collard in Genk

Wilmots toverde bij de bekendmaking van zijn WK-selectie Januzaj en Origi uit zijn hoge hoed. Eerstgenoemde was eigenlijk geen verrassing, maar laatstgenoemde was nog niet zo bekend bij het grote publiek.

Kompany zag beide jonge kerels echter goed presteren op training. “Ze zijn heel erg goed en beschikken over ontzettend veel kwaliteiten. Ze hebben zich meteen goed aangepast en bewezen dat ze het niveau aankunnen.”

Maar de aanvoerder gaat nog een stapje verder en waagt zich aan een voorspelling over de twee goudklompjes. “Alles op zijn tijd, maar op termijn zullen ze het niveau van de nationale ploeg omhoog krikken. Ze zitten hier zeker en vast op hun plaats.”

"Vergelijkingen met WK '86 zijn een hele eer, maar tegelijkertijd ook nutteloos"

De huidige generatie wordt vaak vergeleken met die van het WK in ’86, maar die vergelijkingen vindt Kompany nutteloos. “Wat de generatie van ’86 gepresteerd heeft, is iets uniek. Het is een hele eer om met die generatie vergeleken te worden, maar je mag geen enkele generatie vergeten.”

“We gaan het rustig aanpakken. Ik denk dat na het WK ’86 niemand had durven zeggen ‘België haalt dat niveau ooit nog eens’. Het is op zich mooi om ermee vergeleken te worden, maar naar mijn mening is het nutteloos.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties