Hoe gaat Wilmots zijn vier overgebleven plaatsjes invullen?

Hoe gaat Wilmots zijn vier overgebleven plaatsjes invullen?
Foto: © Photonews

Marc Wilmots heeft een paar weken geleden al zeven certitudes voor zijn basiselftal vrijgegeven. Er blijven dus nog vier plaatsjes op te vullen. Luxemburg was nu niet direct de waardemeter, maar wij proberen toch even in het hoofd van de bondscoach te kijken.

Vincent Kompany, Axel Witsel, Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne, Eden Hazard, Jan Vertonghen en Thomas Vermaelen zijn - indien fit - altijd starters bij Wilmots. Dus blijven er vier plaatsjes over. Gisteren kwam daarbij zowat iedereen aan bod en kunnen we eens kijken wie er het meest complementair is. Maar Wilmots heeft legio mogelijkheden.

Rechtsachter: Alderweireld of Vanden Borre?

Alderweireld is zo goed als zeker van een basisplaats tegen het sterke Rusland. Tegen mindere tegenstanders als Algerije en Zuid-Korea is Vanden Borre echter een belangrijk wapen aanvallend. Toch heeft de verdediger van Atlético Madrid een streepje voor en zal hij waarschijnlijk altijd starten. Vanden Borre kan altijd in de strijd geworpen worden als er iets geforceerd dient te worden.

Centrale middenvelder: Fellaini, Defour, Chadli of Dembélé?

Fellaini is een breker en is in de ogen van Wilmots meer de stand-in voor Axel Witsel. Creatief heeft hij te weinig in huis. Chadli solliciteerde tegen Luxemburg nadrukkelijk naar een basisplaats met sterke infiltraties, goede passing en creatieve oplossingen. Dembélé lijkt dan weer een alternatief als een resultaat dient vastgehouden te worden om zijn balvastheid. En Defour heeft in het shirt van de Rode Duivels nog nooit ontgoocheld. Eén van de moeilijkste posities om te voorspellen.

Rechtsbuiten: Mirallas, Mertens of Januzaj

Als De Bruyne centraal op de nummer 10 blijft spelen, zijn er nog heel wat mogelijkheden. Mirallas lijkt daarvoor het meest in aanmerking te komen. Op rechts heeft hij ook die versnelling en scorend vermogen. Januzaj lijkt ook daar een degelijke mogelijkheid, maar een basisplaats zal er - zeker in het begin van het seizoen - nog niet inzitten. Maar ook Dries Mertens kan daar spelen, al is ook die polyvalent.

Centraal voorin: Romelu Lukaku

We weten niet waarom Wilmots Lukaku niet als één van zijn certitudes opnoemde, maar de aanvaller zal zeker zijn van zijn plaats. Dat zette hij gisteren nog eens kracht bij. Mirallas en Origi kunnen daar ook hun streng trekken, maar hebben niet het imposante lichaam van de Everton-aanvaller. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties