De Blikvangers: Groep A - Kameroen

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
De Blikvangers: Groep A - Kameroen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op het WK in Brazilië zullen alle landen met een selectie van 23 spelers aan de start komen. Bij elk land zijn er wel enkele sterren die er bovenuit steken. Wij stellen jullie deze voor, zo ook de sterren van Kameroen.

Door Sander De Graeve

Samuel Eto'o

Samuel Eto'o maakte naam en faam in heel Europa met zijn garantie op doelpunten. Zo scoorde hij voor Barcelona meer dan 100 goals in vijf jaar tijd en ook bij Inter en Anzhi bleef zijn kanon bulderen. Bij Chelsea moet hij nog helemaal loskomen, maar volledig versleten is hij nog niet. Hij is ook topschutter aller tijden van Kameroen.

Met de nationale ploeg heeft de sterspeler wel een serieuze haat-liefde verhouding. Zo kreeg hij al eens een schorsing van 15 wedstrijden nadat het team een vriendschappelijke interland tegen Algerije weigerde te spelen. Onder druk van de president werd die echter teruggeschroefd tot enkele maanden. Zo miste hij maar vier officiële wedstrijden.

Jean II Makoun

Deze verdedigende middenvelder behoort ook al even tot het meubilair bij Kameroen. Hij begon zijn profcarrière bij Lille en trok daarna naar Lyon waar hij ook internationaal bekend werd. Zijn transfer naar Aston Villa werd echter geen succes. Na een uitleenbeurt aan Olympiakos speelt hij nu opnieuw in Frankrijk bij Rennes.

Nicolas N'Koulou

Nicolas N'Koulou belichaamt de nieuwere generatie Ontembare Leeuwen. Hij begon zijn carrière bij AS Monaco, maar speelt intussen al twee jaar voor Olympique Marseille. De nog steeds maar 23-jarige verdediger speelde al 36 interlands voor Kameroen en is niet meer weg te denken uit het elftal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties