De Blikvangers: Groep B - Australië

De Blikvangers: Groep B - Australië
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op het WK in Brazilië zullen alle landen met een selectie van 23 spelers aan de start komen. Bij elk land zijn er wel enkele sterren die er bovenuit steken. Wij stellen jullie deze voor, zo ook de sterren van Australië.

Door Aernout Van Lindt

Steeds meer spelers uit de Australische selectie verdienen hun brood elders in de wereld. Naast enkelingen in Azië en Noord-Amerika, zijn er ook een pak voetballers te vinden in de Europese competities. Dat is ooit anders geweest, en toont dat steeds meer talent zijn weg weet te vinden vanuit Australië. Maar naar wie is het uitkijken op het WK?

Tim Cahill

Tim Cahill is de absolute held van Australië. Ondanks dat hij een aantal caps miste en zo op zijn 34e nauwelijks boven de 60 interlands uitkomt, heeft hij met 29 doelpunten voor de nationale ploeg toch het record in handen. En op het WK wil de speler van de New York Red Bulls daar nog enkele doelpunten bijprikken.

Cahill speelde bijna zijn hele carrière in Engeland: eerst vier jaar bij Milwall, daarna acht seizoenen bij Everton. Daar werd hij in 2012 weggeplukt door de NY Red Bulls. De Australiër heeft een neus voor doelpunten en scoort bijzonder veel met het hoofd - een van zijn absolute sterktes.

Mathew Ryan

Wie zich op het WK zeker ook in de schijnwerpers zou kunnen spelen, is Mat Ryan. De doelman van Club Brugge is dit seizoen aan een topjaar bezig en kan mogelijk die goede vorm doortrekken op het WK. Blauw-Zwart plukte hem in de zomer van 2013 weg bij de Central Coast Mariners. 

Ryan staat - naast zijn geweldige parades - ook bekend om zijn goede uittrappen. Dat heeft hij bij Club Brugge nog niet al te vaak mogen of kunnen laten zien, maar bij het nationale elftal kan hij zo misschien wel snelle counters opzetten.

In Australië werd hij al meermaals doelman van het jaar, alsook jonge doelman van de maand of het jaar. De nog steeds piepjonge Ryan lijkt klaar voor een top-WK. 

Mile Jedinak

Lucas Neill is een van de Australiërs met het meeste aantal interlands voor zijn land. Hij kon op het WK de kaap van de 100 mogelijk zelfs ronden. De bondscoach besliste er anders over: hij mag niet mee.

De patron moet dan kapitein Mile Jedinak worden. De 29-jarige middenvelder maakt sinds 2011 al het mooie weer bij Crystal Palace, daarvoor had hij avonturen in eigen land en in Turkije.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties