De Blikvangers: Groep E - Frankrijk

Timothy Collard
Timothy Collard
| 7 reacties
De Blikvangers: Groep E - Frankrijk
Foto: © SC

Op het WK in Brazilië zullen alle landen met een selectie van 23 spelers aan de start komen. Bij elk land zijn er wel enkele sterren die er bovenuit steken. Wij stellen jullie deze voor, zo ook de sterren van Frankrijk.

Frankrijk heeft een probleem. Door de blessure van Franck Ribéry missen ze hun absolute sterkhouder. Maar dat geeft meteen ook wat ademruimte: minder druk op het team en anderen die zich uit de schaduw kunnen loswrikken. We zetten enkele potentiële blikvangers op een rijtje.

Raphaël Varane

Als we een iemand echt een grote toekomst toedichten, dan is het wel Raphaël Varane. Het jonge talent van Real Madrid lijkt nu eindelijk ook klaar om te schitteren op een WK. Hij heeft nog maar zes caps achter zijn naam, maar lijkt toch te zullen starten in de basis in Brazilië.

Karim Benzema

Tijdens de kwalificatiecampagne van Les Bleus kende hij een moeilijke periode, maar hoe je het ook draait of keert: Karim Benzema blijft een spits die op ieder moment kan toeslaan. Het jeugdproduct van Olympique Lyon, tegenwoordig aan de slag bij Real Madrid, staat symbool voor de moderne spits. Hij is snel, technisch sterk, kan meer dan zijn mannetje staan in luchtduels en beschikt bovenal over een verwoestend schot.

Paul Pogba

De laatste blikvanger die we bespreken is er eentje die nog alles te bewijzen heeft: Paul Pogba. De middenvelder is even gek als geniaal en ontpopte zich in 2013 bij Juventus tot één van de absolute uitblinkers. Als we hemzelf mogen geloven hebben we de beste Pogba nog lang niet gezien. “Mijn doel is om de Ballon d’Or ooit te winnen”, liet hij al optekenen in interviews.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties