Groep D - Engeland

Joris De Wolf
| 0 reacties
Groep D - Engeland
Foto: © SC

Het WK in Brazilië komt er stilaan aan. De Rode Duivels zullen er zoals geweten bij zijn, net als 31 andere landen. We stellen jullie alle landen voor, zo ook Engeland.

Algemene informatie: Engeland

Hoofdstad: Londen
Inwonersaantal: 51 miljoen 
Oppervlakte: 130.395 km² 
Staatshoofd: Queen Elizabeth
Volkslied: God Save the Queen
Bijnamen nationale ploeg: Three Lions
Trainer:  Roy Hodgson
Meeste selecties:  Peter Shilton (125)
Topscorer aller tijden: Bobby Charlton (49)

WK-historiek

Aantal eerdere deelnames: 13
Beste resultaat: Wereldkampioen (1966)
Resultaat vorig WK: achtste finale

Engeland is er voor de veertiende keer bij op een WK. In 1966 veroverden ze hun eerste en tot nu toe enige WK-titel. Ze deden dat in eigen land. De laatste keer dat de Engelsen er niet bij waren was op het WK in 1994 in de Verenigde Staten.

Weg naar het WK

Engeland werd groepswinnaar in een groep met Oekraïne, Montenegro, Polen, Moldavië en San Marino. Door deze prestatie waren ze rechtstreeks geplaatst voor het WK in Brazilië. Lees alles over de weg van Engeland naar het WK HIER.

Het moment: Lampard behoedt Engeland van een pijnlijke thuisnederlaag

Op 11 september 2012 kreeg Engeland Oekraïne op bezoek. Lange tijd leken de Engelsen af te stevenen op een nederlaag na een vroeg doelpunt van Konoplyanka. Enkele minuten voor het einde van de wedstrijd kreeg Engeland nog een strafschop en Frank Lampard behoedde zo The Three Lions van een pijnlijke thuisnederlaag.

De Belgische connectie

Engeland en België hebben een dicht en een ver verleden samen. Momenteel spelen heel wat Rode Duivels in de Engelse Premier League. En iedereen herinnert zich wel het doelpunt van David Platt in de achtste finale van het WK in 1990 in Italië. Lees alles over de Belgische connectie met Engeland HIER.

Blikvangers

Bij elk land heb je zo wel enkele spelers die in het oog springen of bijzonder belangrijk zijn voor hun team. Bij Engeland kan je niet naast de figuur Wayne Rooney. Lees alles over de blikvangers van Engeland HIER.

WK-babe

Engeland is niet alleen de bakermat van het voetbal, maar ook dat van de WAGs. Voetbalkrant.com pikte er voor u drie uit. Lees alles over de babes van Engeland HIER.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties