Groep E: Frankrijk

Timothy Collard
Timothy Collard
| 3 reacties
Groep E: Frankrijk
Foto: © SC

Het WK in Brazilië komt er stilaan aan. De Rode Duivels zullen er zoals geweten bij zijn, net als 31 andere landen. We stellen jullie alle landen voor, zo ook Frankrijk.

Algemene informatie: Frankrijk

Hoofdstad: Parijs
Inwonersaantal: 62.814.233
Oppervlakte: 551.500 km2
Staatshoofd: François Hollande
Volkslied La Marseillaise

Bijnamen nationale ploeg: Les Bleus, Les Tricolores
Bondscoach: Didier Deschamps
Meeste caps: Lillian Thuram (142)
Topscorer aller tijden: Thierry Henry (51)
Bookmakers: 25 tegen 1

WK-historiek

Aantal eerdere deelnames: 13
Beste resultaat: wereldkampioen in 1998
Resultaat vorig WK: eerste ronde

Frankrijk is er voor de veertiende keer bij op het WK, waarvan de vijfde opeenvolgende keer. De voorbije vier edities kenden Les Bleus wisselend succes. In 1998 werd Frankrijk in eigen land wereldkampioen, terwijl het in 2006 verliezend finalis was. In 2002 en 2010 strandden onze zuiderburen telkens in de groepsfase.

Aan het WK in Zuid-Afrika denken de Franse fans liefst niet meer terug. Nadat het land in de groepsfase verloor van Mexico kwam de spelersgroep in opstand. Toenmalig bondscoach Raymond Domenech zijn relatie met zijn spelers verzuurde en uiteindelijk behaalde Frankrijk amper één schamel puntje in een groep met Uruguay, Mexico en gastland Zuid-Afrika.

Weg naar het WK

Dat Frankrijk komende zomer van de partij is in Brazilië, mag best een wonder genoemd worden. Op vrijdag 15 november leek het WK héél ver weg na een 2-0-nederlaag in Oekraïne. Maar in de terugwedstrijd van de barrages verrichtten Les Bleus het onmogelijke. Het team van Didier Deschamps won met 3-0 en was zeker van een WK-ticket. Lees alles over de weg van Frankrijk naar het WK HIER.

Het moment: Frankrijk-Oekraïne

Zoals hierboven aangehaald leek het WK op een gegeven ver weg voor Frankrijk. Maar in het Stade de France realiseerden Franck Ribéry en co het onmogelijke. Een sterke collectieve prestatie uitte zich in een 3-0-zege, genoeg voor deelname aan het WK. Bekijk hieronder de beelden van die wedstrijd:

De Belgische connectie

In het verleden speelden we al enkele malen tegen Frankrijk, er is een talentje dat in Frankrijk rijpte en nu bij ons in de selectie zit, ... en er zijn nog links met België. Lees alles over de Belgische connectie met Frankrijk HIER.

Blikvangers

De absolute blikvanger van de Fransen is eigenlijk Franck Ribéry. Hij is er door een aanhoudende blessure echter niet bij. De kans voor de jeugd om zich te ontbolsteren? Lees alles over de blikvangers van Frankrijk HIER.

WK-babe

Elk land staat naast zijn voetbalprestaties ook in de kijker omwille van de vrouwen. Bij de Franse nationale ploeg zijn de knapste onder hen bijna allen boos omdat hun man niet mee mag. Gelukkig mag Bacary Sagna wel mee, wat zorgt voor een stralende vrouw Ludivine.

Als teaser hieronder alvast een foto. Wil u meer weten over haar en enkele andere Franse voetbalvrouwen? Lees alles over de babes van Frankrijk HIER.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties