De Blikvangers: Groep E - Ecuador
Timothy Collard
Timothy Collard
| 1 reacties
De Blikvangers: Groep E - Ecuador
Foto: © SC

Op het WK in Brazilië zullen alle landen met een selectie van 23 spelers aan de start komen. Bij elk land zijn er wel enkele sterren die er bovenuit steken. Wij stellen jullie deze voor, zo ook de sterren van Ecuador.

Bij het zien van de meest recente selecties van Ecuador spring één iets quasi meteen in het oog: de meeste internationals verdienen hun boterham in hun vaderland. Slechts enkele spelen in het buitenland, en amper één iemand speelt bij een absolute topclub: Antonio Valencia.

Antonio Valencia

De grote ster van het Ecuadoriaanse voetbal is Antonio Valencia. Al moet u dat met een korreltje zout nemen, want de pijlsnelle flankspeler is ondanks zijn status een doodnormale jongen. Sinds 2010 komt hij uit voor het grote Manchester United, waar hij gehaald werd als vervanger van de naar Real Madrid vertrokken Cristiano Ronaldo. Dé vervanger van CR7 werd Valencia nooit, maar hij groeide bij The Mancunians door zijn grote werklust uit tot een meer dan gewaardeerde schakel.

Cristian Noboa

De 29-jarige Noboa speelt al jaren in Rusland. Eerst kwam de middenvelder uit voor Rubin Kazan, en sinds 2011 staat hij op de loonlijst bij Dinamo Moskou, waar hij een vaste waarde is.

Bij Ecuador is Noboa één van de dragende krachten naast Valencia. Tijdens de kwalificatiecampagne stond hij elf keer in de basis. Inmiddels heeft Noboa ook al 40 caps achter zijn naam staan.

Felipe Caicedo

Tot slot nog een man die straks op het WK mogelijk het verschil kan maken voor Ecuador. Felipe Caicedo speelde op een blauwe maandag nog bij Manchester City, maar in Engeland kon de bonkige spits nooit overtuigen. Sinds 2011 speelt hij voor Lokomotiv Moskou, maar het is bij de nationale ploeg dat Caicedo de weg naar doel het vlotst vindt: met 15 goals in 45 interlands is hij de vlotst scorende spits van het huidige Ecuador.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties