De Blikvangers: Groep E - Honduras
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 2 reacties
De Blikvangers: Groep E - Honduras
Foto: © SC

Op het WK in Brazilië zullen alle landen met een selectie van 23 spelers aan de start komen. Bij elk land zijn er wel enkele sterren die er bovenuit steken. Wij stellen jullie deze voor, zo ook de sterren van Honduras.

Wilson Palacios

Wilson Palacios is de Europees meest ervaren speler van het team. De middenvelder is één van de weinige mensen ter wereld die kan zeggen dat hij met zijn vier broers samen in eerste klasse heeft gespeeld. Olimpia nam Wilson, Milton, Jerry, Johnny en Edwin allemaal samen over van C.D. Victoria. In 2007 maakte Wilson de overstap naar Europa.

Na testperiodes bij Rode Ster Belgrado en Monaco trok hij naar Engeland waar hij werd opgemerkt door Arsène Wenger. Voor Arsenal werd hij te licht bevonden, maar Wenger stuurde hem wel door naar Birmingham. Na een half jaar mocht hij naar Wigan. Daarna ging het richting Tottenham en nu speelt hij al sinds 2011 bij Stoke City.

Carlo Costly

Doet geen belletje rinkelen? U zou immers al een serieuze voetbalfreak moeten zijn om Costly te kennen. De 31-jarige aanvaller speelt voor het Chinese Guizhou Zhicheng. Een half jaartje Birmingham City bracht hem geen roem op. En ook zijn passages in Roemenië en de VS zullen niet echt de globale voetbalfan met vervoering vervuld hebben. Toch is hij de topschutter van de nationale ploeg met dertig stuks.

Jerrry Bengtson

Bengtson maakte in eigen land indruk bij Motagua door er aan de lopende band te scoren. Hij versierde daarmee een transfer naar de Amerikaanse MLS waar hij dit jaar uitkomt voor New England Revolution. Bengtson scoorde in de kwalificatieronde heel belangrijke doelpunten. Op hem wordt gerekend om Honduras komend WK eens niet op de laatste plaats in de poule te laten eindigen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties