Daarom is kinesist Maesschalck niet meer bij Rode Duivels

Daarom is kinesist Maesschalck niet meer bij Rode Duivels
Foto: © Photonews

Het nieuws dat Lieven Maesschalck geen deel meer uitmaakt van de medische staf van de Rode Duivels was vorige week geen echte verrassing. Het zat er al langer aan te komen, want het boterde niet echt meer tussen Wilmots en de kinesist. Nu weten we ook wanneer de eerste barsten kwamen.

Al voor en tijdens het WK kwam het tot botsingen van beide sterke karakters. Zo was er volgens Het Nieuwsblad een eerste clash tijdens de voorbereidingsmatch in Zweden, waar een osteopaat door Maesschalck aangebracht moest wijken voor een kinesist waar de bondscoach fan van was.

Daar begon de breuk, daarna heeft geen van beiden echte stappen gezet richting verzoening. Dat Maesschalck niet mee afreisde naar Bosnië wegens "andere plannen" (een congres in Australië), was een eerste indicatie en een signaal van de topkinesist zelve.

Naar Australië gaan = niet meer terugkomen

De datum voor die verplaatsing lag immers al zes maanden vast en die vakantie kwam dus als een verrassing voor Wilmots, die voor de match tegen Andorra in allerijl een nieuwe kinesist van buitenaf binnenhaalde.

Toen zou hij echter al gezegd hebben tegen de kinesist: "Als je naar Australië gaat, hoef je daarna niet meer te komen." Wat uiteindelijk ook gebeurde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties