Nieuw CL-drama voor Manchester City

Manchester City en Champions League, het is absoluut geen geslaagd huwelijk. In de wedstrijd die moest gewonnen worden tegen CSKA gingen de mannen van Pellegrini met 1-2 onderuit. City eindigde met negen, maar de eindstand stond al voor de uitsluitingen van Fernandinho en Touré op het bord.

Manchester City 1-2 CSKA Moskou

Manchester City kon zich tegen CSKA Moskou absoluut geen nieuw puntenverlies veroorloven. De wedstrijd begon echter dramatisch voor Kompany en co. Na nog geen twee minuten zette Doumbia de bezoekers immers op voorsprong. Een geschokt Etihad Stadium haalde opgelucht adem toen Kolo Touré voor de knappe gelijkmaker zorgde. City leek gelanceerd, maar dat was buiten Doumbia gerekend. De Ivoriaan zette CSKA opnieuw op voorsprong.

Na da pauze werd het alleen maar erger voor de thuisploeg. City slaagde er amper in een deftige kans bijeen te voetballen en invaller Fernandinho werd dan ook nog eens met twee keer geel naar de kleedkamer gestuurd. Het werd echter nog dramatischer, want ook Yaya Touré mocht na direct rood vroeger de kleedkamer opzoeken. Met de moed der wanhoop probeerde Aguëro nog een penalty te versieren, maar daar wilde de Griekse scheidsrechter niet in meegaan.

Bayern 2-0 AS Roma

Na de 1-7 pandoering in Rome wilden de bezoekers op zoek naar eerherstel tegen Bayern. De afwezigheid van Arjen Robben betekende alvast één zorg minder voor de mannen van Rudi Garcia. In de eerste helft viel er niet al te veel te beleven. Nainggolan probeerde wel een strafschop te versieren, maar daar trapte de ref niet in. Uiteindelijk kwam Bayern toch op voorsprong. De man die daarvoor zorgde, was Franck Ribéry. Na dik een uur drukte Götze de laatste Romeinse hoop de kop in. De Duitsers zijn nu al zeker van groepswinst.